Advisory
Board

Advisory Board

Designskolen Kolding værdsætter internationale forbindelser og samarbejdspartnere og ønsker derfor at have et internationalt Advisory Board af højeste standard. Boardets medlemmer bidrager til at holde skolens forskningsstrategi på niveau med den internationale udvikling inden for designforskning og -uddannelse. Deltagelse i internationale forskningsaktiviteter er en afgørende faktor i opbygningen af viden og sikrer, at skolens forskningsstrategi er fuldt på højde med samt bidrager til den internationale designforskning.

Derfor består skolens Advisory Board af forskere fra anerkendte forsknings- og udviklingsinstitutioner inden for designforskning. Disse forskere inspirerer Designskolen Kolding til at yde sit absolut ypperste.

Richard Buchanan

Professor, Head of the Research Centre of ‘Management as Design’ ved Weatherhead School of Management, Case Western Reserve University, USA

Richard Buchanan er redaktør på Design Issues, et internationalt tidsskrift om designhistorie, teori og kritik, der udgives af MIT Press, og præsident for det britisk-baserede Design Research Society. Han har undervist i designteori med fokus på kommunikationsdesign og industrielt design, men implementerer også design inden for nye områder som interaktion og organisationsdesign.

Ellen Dissanayake

Affiliate Professor; Author and Lecturer, School of Music, University of Washington, USA

Ellen Dissanayake har bestredet fremtrædende gæsteprofessorater på Ball State University i Indiana, University of Alberta, Edmonton og Institute for Advanced Studies på University of Western Australia. Derudover har hun undervist på National Arts School i Papua New Guinea, University of Peradeniya i Sri Lanka, Sarah Lawrence College og New School for Social Research i New York City. Nyere forelæsninger har fokuseret på målgrupper inden for design, håndværk, kunstuddannelse, kunstterapi, kunst i sundhedssektoren, antropologi, semiotik og neuroæstetik. Hun har udviklet et unikt perspektiv, der betragter kunst som en normal, naturlig og nødvendig komponent i vores udviklede natur som mennesker.

William B. Gartner

Professor, Clemson University, USA

William B. Gartner arbejder som Arthur M. Spiro Professor of Entrepreneurship ved Clemson University. Før Clemson var han ansat på University of Southern California. Ud over sine meritter inden for iværksætteradfærd fokuserer hans forskning på iværksætterfortællinger og analyserer de forskellige måder, hvorpå disse fortællinger bruges til at fremskaffe finansiering og generere støtte til omdannelse af idéer til aktive forretningsaktiviteter og viden, som kan dokumenteres gennem nye metoder inden for evaluering af iværksætterfortællinger.

Tuuli Mattelmäki

Associate Professor, Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Finland

Tuuli Mattelmäki er teamleder for Encore og lektor ved Institut for Design. Hendes forskning tager udgangspunkt i empatisk design og eksplorative metoder inden for brugercentreret design; særligt design probes. Hendes nuværende forskningsinteresser er centreret omkring kreative co-design metoder i forbindelse med design af services og designtilgangens muligheder for anvendelse i alternative sammenhænge. 

Janet McDonnell

Professor, Research Director, Central Saint Martins College of Art and Design, University of the Arts, London

Professor McDonnells forskning fokuser på studiet af design og andre typer professionelt arbejde i naturlige omgivelser, hvor mange konkurrerende, praktiske stressfaktorer er i spil. Hun fokuserer på forskellige metoder til "synliggørelse" af praksis, fx anvendte metoder, beslutningsprocesadfærd, måden, hvorpå idéer introduceres og etableres, informationelle grundlag (kilder, anvendelse og kvalitet), som individer og grupper støtter sig til, og effekten af antagelser og normer. Hun er ansvarshavende redaktør på tidsskriftet Co-Design.

Johan Redström

Design Director / Senior Researcher, Interactive Institute, Sverige

Johan Redström har en baggrund inden for filosofi, musik og interaktionsdesign. I sin forskning søger han at kombinere filosofiske og kunstneriske tilgange med fokus på eksperimenterende design, kritisk praksis og æstetikken fra informationsteknologi som materiale i design.

Saras Sarasvathy

Ass. Professor, Darden School of Business, University of Virginia, USA

Saras D. Sarasvathy er medlem af Strategy, Entrepreneurship and Ethics-miljøet på Darden School of Business, University of Virginia. Før hun tiltrådte Darden, var hun en del af fakultetet på University of Washington og University of Maryland. Hun tog en ph.d. i Information Systems fra Carnegie Mellon University med Herbert Simon (modtager af Nobelprisen i økonomi fra 1978) som vejleder. Hun er førende forsker inden for kognitiv teori og forfatter til bogen Effectuation: Elements of Entrepreneurial Expertise

Martin Woolley

Professor, Associate Dean - Applied Research, Coventry University, United Kingdom

Med en tidlig baggrund inden for tredimensionelt og industrielt design har Martin Woolley udvidet sine forskningsinteresser til også at omfatte designrelaterede aspekter af innovationsprocessen, dvs. hvordan designkoncepter udvikler sig og bevæger sig ind på det offentlige domæne, enten i en kommerciel eller samfundsmæssig kontekst. For nylig sagde han ja til en forskningsprojektlederstilling og arbejder nu som hovedinvestigator på E.U. Framework 5 "AGORA Cities for People"-projektet og på "Emotional Wardrobe". Designer til 21st Century EPSRC/AHRC cluster-projektet. Han har været aktiv i mange nationale og internationale forskningsenheder inklusive AHRC Research Panel 2. Han er i øjeblikket medlem af Design Research Society Council og bestyrelsen for Design Education Association (DEED).

Lou Yongqi

Professor, Dean, College of Design & Innovation of Tongji University, Tongji University, Shanghai, China

Lou Yongqi fokuserer på tværfaglig, bæredygtig designundervisning, -forskning og -praksis. Han er Scientific Committee-medlem af The Alta Scuola Politecnica (ASP) i Italien (2009-2011), koordinator for DESIS-China (netværk for design til social innovation og bæredygtighed i Kina), medlem af direktionen i Shanghai Industrial Design Association og generalsekretær for Cumulus 2010 Shanghai-konferencen. Han var hovedkurator for International Students-udstillingen ved biennalen i Shanghai i 2006 og 2008.