DIALOG by Gitte Lægård

2015

Facts

Name
Gitte Lægård
Studieretning
Tekstil
Projekt type
Afgangsprojekt
Samarbejdspartner
Den Gamle By i Århus

DIALOG

Jeg har med Dialog designet et æstetisk produkt, som indbyder til underholdende samtaler mellem kvinder på tværs af generationer. Dialog består af 15 illustrerede kort, som på finurlig og smuk vis kombinerer emnerne mode, mad, rejser, elektronik og håndværk fra de sidste 70 år. Lige fra da bedstemor røg cerutter til mor gik i jernbanefløjl og til datterens besøg på sushirestaurant. Som en start har jeg fokuseret på det ene køn, da interesser varierer afhængigt heraf. Valget faldt på kvinderne fordi jeg selv var besøgsven for en ældre kvinde gennem Ældresagen under udviklingen af produktet. 

Med min baggrund som tekstildesigner med fokus på æstetik og sanselighed har jeg undersøgt, hvordan man stimulerer samtaler på tværs af generationer. Kortene er udviklet i et samarbejde med Den Gamle By i Aarhus, som arbejder med erindringsformidling både til demente og ikke demente. I deres 70ér lejligheder, har jeg lavet feltundersøgelser over hvilke samtaleemner, der forener generationerne.  

I udviklingen af kortene har jeg haft fokus på, hvor langt jeg kan gå med mit tekstile og kunstneriske udtryk og stadig vække dialog. Det farverige og mønstrede univers er appetitlige, og hvert kort er blevet et lille kunstværk. Gennem det sanselige udtryk vækkes flere erindringer. 

Dialog afprøvet

Første sted - Dialog af Gitte Lægård