Industrielt design

På Designskolen Koldings værksted for industrielt design eksperimenterer skolens ID- studerende med modeller og prototyper til fremtidens produkter. 

Værkstedet har tilknyttet en værkstedsleder med designfaglig baggrund, som kan sparre med de studerende og supportere dem på et højt fagligt niveau.

På værkstedet kan de studerende arbejde med et bredt udvalg af materialer og teknologier, som hver især indgår i ID-designprocessen – fra de tidligste grove skitsemodeller til gennemdetaljerede skuemodeller, der knapt er til at skelne fra færdige industriprodukter. Skolen lægger vægt på at integrere det fysiske modelarbejde i værkstedet med virtuel 3D-modellering i CAD-programmer, og værkstedet rummer rapid prototyping-maskiner såsom en 3D printer og en computerstyret modelfræser.

Derudover råder værkstedet over alt nødvendigt håndværktøj samt professionelle specialmaskiner til bearbejdning af træ, metal, plast og særlige ID-modelmaterialer som skum og CibaTool. Der er faciliteter til sprøjtemaling af modeller og et velassorteret materialelager.

Værkstedet disponerer desuden over en laserskærer.