Elsebeth Gerner Nielsen

Rektor
Afdeling
Rektorat
Kontakt information
20 12 11 01

Min mission
At bidrage til et samfund med menneskelig og økonomisk vækst. Et samfund, som er præget af udsyn og hensyn til fremtidens generationer. Et samfund, hvor alle mennesker får mulighed for at udfolde deres fulde potentiale.

Som rektor for Designskolen Kolding ser jeg det som min vigtigste opgave at synliggøre vore mange styrker. Samtidig skal vi udvikle og forbedre uddannelsen, således at vore kandidater er på forkant med udviklingen i det øvrige samfund.

Mine værdier
Kan jeg bedst anskuelliggøre gennem et citat af forfatteren Pia Tafdrup fra hendes essay om Lys i bogen Livord:

"Mennesket vil opildnes, tændes, det vil lyse - hvis det kan få lov. Mennesket vil udfolde sig, hvis det har muligheden. At berøve et andet menneske dets lys, er at dræbe dets glæde. Det er en forbrydelse af værste kaliber. Der findes ingen udmålt straf for at gøre det, ingen love at dømme efter, men dén, der slukker en andens lys, forsøger at tage modet fra den optændte. Mennesket har ikke blot brug for at få elementære fysiske behov dækket, det vil respekteres og værdsættes, noget vores samfund undervurderer på mange planer. Et menneske har ganske enkelt svært ved at begå sig, hvis respeken er borte. Men med eller mod vores vilje er vi uafladeligt årsag til, at vi fratager mennesker deres håb, deres lys. Det er en berøvelse af dimensioner, fordi man derved også underminerer menneskets værdsættelse af sig selv. Et tab, der ikke kan gøres op, og som der ikke altid er findes helbredelse for".

Mit livord
Lysthus

Kort CV
Født 1960 på en gård i nærheden af Frederikshavn. Uddannet cand.rer.soc fra Syddansk Universitet. Arbejdet som projektleder for et kulturhus, undervist på Syddansk Universitet, konsulent og forsker i Udviklingscenter for Folkeoplysning og Voksenundervisning. I perioden 1994 til 2007 medlem af Folketinget, heraf knap 4 år som kulturminister. Har sideløbende været medlem/formand for en række kampagner og projekter - herunder Den Danske Brundlandkampagne. Er i dag vicepræsident i Cumulus, bestyrelsesmedlem i KRUUSE A/S og Have Kommunikation og medlem af advisory boardet for Grundlovsfejringen i 2015.

Privat
Gift, 4 børn i alderen 12 til 30 år. Elsker: Min familie, litteratur, mit arbejde, at løbe og lave mad.