ECCO

Fakta

Projekttype
Strategisk partnerskab
Projektperiode
2011-
Projektledelse
Helle Graabæk
Deltagere fra Designskolen Kolding
Helle Graabæk, fagleder på tekstildesign; Michael Frederiksen, underviser

ECCO-samarbejde

I samarbejde med ECCO Sko A/S har vi etableret en uddannelse i sko-design, med potentiale til at tiltrække studerende fra hele verden. Med 20 millioner par solgte sko om året bringer ECCO indgående viden om sko til samarbejdet, medens de studerende på Designskolen udfordrer og inspirerer til innovation og design.

Aftalen giver os helt unikke rammer for at lade de studerende arbejde med sko. Takket være ECCO kan vi sikre en ambitiøs talentudvikling af en ny generation skodesignere. En udvikling, der samtidig kommer ECCO til gode i form af helt nye perspektiver for produktudvikling.

Innovation i centrum

Samarbejdsaftalen mellem skolen og ECCO giver de studerende fantastiske rammer at udfolde sig i og et værdifuldt indblik i skobranchen - allerede i løbet af bacheloruddannelsen. 

- Innovation er en kerneværdi i ECCO, og vi glæder os til et givtigt samarbejde på både design og innovation, hvor der skal arbejdes med alt fra materialemuligheder til formgivning og konstruktion. Samtidig giver samarbejdet ECCO adgang til morgendagens dygtigste skodesignere, siger Jakob Møller Hansen, Vice President R&D og Design.

Som et led i samarbejdsaftalen har Designskolen Kolding etableret et sko- og læsteværksted, hvor f.eks. prototyper skal fremstilles. Skolen har desuden udnævnt en adjungeret professor, Ejnar Truelsen, til faget, og endelig giver samarbejdet helt nye muligheder for de dygtigste studerende, i form af arbejdslegater og praktikpladser.

Aftalens indhold

Aftalen indeholder bl.a.:

  • Mulighed for de designstuderende at trække på ECCOs viden om skobranchen, både håndværks- og forretningsmæssigt
  • Adgang til ECCOs værkstedsfaciliteter i Tønder og Bredebro
  • Feedback fra ECCO på de studerendes projekter
  • Oprettelsen af et uddannelseslegat til særligt lovende skodesign-studerende
  • Mulighed for de studerende at udstille deres arbejder, både via Designskolen Koldings deltagelse i internationale events, men også på ECCOs globale vandreudstillinger

Om ECCO

ECCO Sko A/S, grundlagt 1963, er blandt verdens førende producenter af kvalitets sko. Virksomhedens succes bygger på kvalitet og innovation, hvor stil og komfort kombineres i enkelt skandinavisk design. ECCO ejer som en af de få i branchen hele værdikæden fra egne garverier til butikker. ECCOs produkter sælges i 87 lande fra 2.989 ECCO butikker og shop-in-shops og fra i alt 15.000 salgssteder verden over. ECCO er familieejet og har 18.500 ansatte. Læs mere på ecco.com

Videoer

Kontakt