Konference vil bygge bro mellem tænkning og praksis

Designskolen Kolding afholder international konference med fokus på at sikre design mere indflydelse

REDO-konferencen afholdes 30. maj til 2. juni 2017 i regi af Cumulus, som er en sammenslutning af verdens bedste design-, kunst- og medieuddannelser. Konferencen handler om at igangsætte initiativer, som skal sikre design mere indflydelse og impact, når det gælder de politiske beslutningsprocesser til fordel for en bæredygtig udvikling. Blandt talerne vil være EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Hun har sagt ja til at holde et indlæg torsdag d. 1. juni med fokus på design og innovation som en bedre vej til vækst og velstand end skattefusk og konkurrenceforvridning.

Bro mellem tænkning og praksis
Konferencen har fokus på forskningshøjde og –bredde og på at bygge bro mellem designtænkning og designpraksis. Papers gennemgår double blind peer review, hvilket vil sige, at de bliver bedømt af fagfæller i en proces, hvor både bedømmer og forsker er anonym. For første gang i Cumulus-sammenhæng vil der på konferencen være et ph.d.-spor, hvor ph.d.-studerende har mulighed for at fremlægge og diskutere deres arbejde. Sidst men ikke mindst har konferencen fokus på en praksisorienteret tilgang til design og det at omsætte tænkning til handling. Deltagerne får desuden mulighed for undervejs at udarbejde deres egen personlige ”køreplan”, en slags handlingsplan for deres eget videre arbejde med at skabe indflydelse gennem design.

Om Cumulus
Cumulus er en international forening, som organiserer design-, kunst-, og medieuddannelser fra hele verden. Den har omkring 230 medlemmer fordelt på ca. 50 lande. På konferencen i Kolding forventes deltagelse af mere end 300 forskere og designere.