Design på dagsordenen

Margrethe Vestager er blandt hovedtalerne, når Designskolen Kolding afholder international konference med fokus på at sikre design mere indflydelse

REDO-konferencen afholdes 30. maj til 2. juni 2017 i regi af Cumulus, som er en sammenslutning af verdens bedste design-, kunst- og medieuddannelser.

Konferencen handler om at igangsætte initiativer, som skal sikre design mere indflydelse og impact, bl.a. når det gælder de politiske beslutningsprocesser til fordel for en bæredygtig udvikling. Blandt talerne vil være EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, som optræder torsdag den 1. juni kl. 13.00. Oplægget er åbent for alle.

Rektor Elsebeth Gerner Nielsen siger:

-Jeg håber, at vi med REDO-konferencen kan få iværksat egentlige handlinger i forhold til, hvordan vi tilrettelægger vores designuddannelser, designpraksis og designforskning, så de tilsammen sætter et varigt aftryk på vores måde at leve på – fra hverdagens mikro-niveau til det politiske makro-niveau. Og samtidig udadtil vise, hvordan design kan adressere udfordringer omkring klima og miljø, men også mangel på arbejdspladser som følge af automatisering og robotisering.

50 år med Designskolen Kolding
Konferencen falder sammen med fejringen af skolens 50 års jubilæum, som bl.a. markeres med åbningen af jubilæums- og afgangsudstillingen Beyond Icons på Museet på Koldinghus den 1. juni. Udstillingen har ligesom konferencen fokus på designs afgørende, men også ofte skjulte betydning i vores samfund.

Om Cumulus
Cumulus er en international forening, som organiserer design-, kunst-, og medieuddannelser fra hele verden. Den har omkring 258 medlemmer fordelt på ca. 50 lande. På konferencen i Kolding forventes deltagelse af mere end 300 forskere og designere.

Konferencens øvrige hovedtalere
Bo Stjerne Thomsen, chef for LEGO Fondens Centre for Creativity, Play and Learning
Christian Bason, direktør for Dansk Design Center
Tuuli Mattelmäki, Associate Professor ved Aalto University Department of Design
Kigge Hvid, grundlægger og direktør for INDEX: Design to Improve Life
Mathilda Tham, professor i Design ved Linnaeus Universitet, Sverige
Ezio Mazini, adjungeret professor ved Politechnico di Milano
Mads Nipper, Group President, CEO hos Grundfos
Rachel Cooper, Professor i Design Management and Policy ved Lancaster University