DesignCamp2017

Sustainable Action & Entrepreneurship

Projekttype
Tværfagligt uddannelsesprojekt, DesignCamp2017, 4.år danske og internationale studerende. Lab for Bæredygtighed og Design
Projektperiode
Jan 2017, uge 2 & 3
Projektledelse
Lykke Bloch Kjær Projektleder og Leder for Lab for Bæredygtighed og Design Designskolen Kolding
Samarbejdspartner(e)
Kolding Kommune, By- og Udviklingsforvaltningen, Klima og Bæredygtighed, Sprogskolen Kolding, Børnehaven Løvetand, Brændkjærskolen, Kulturhuset Nicolai, Rema 1000, Wheeley, Datariet, Bedre Brug af Byggeaffald, Agerland, Kolding Madhjælp
Deltagere fra Designskolen Kolding
Lykke Bloch Kjær, Barnabas Wetton, Laila Grøn Truelsen, Tobias Tøstesen, Leon Kranenburg, Marianne Baggesen Hilger, Katrine Worsøe
Vidensgrundlag
Designfagligt udviklingsarbejde

DesignCamp2017 The Movie

DesignCamp2017 i ord og billeder.

Projektets problemstilling
Siden 2009 er DesignCamp et årligt tværkulturelt event på Designskolen Kolding. Et event der samler danske og international studerende, private virksomheder, offentlige instanser, designere, forskere og andre med en interesse i design, for at adressere globale udfordringer og løse fælles problemstillinger.

Projektets mål/formål
Målet med DesignCamp2017 er at blive "DOers". At adressere de udfordringer, som verden står over for i forhold til af social inklusion, klimaforandringer og økonomisk vækst.

Projektets metoder og resultater
I to uger arbejdede 54 danske og internationale studerende sammen på tværs af fagligheder om 13 forskellige projekter i forsøg på at skabe bæredygtig fremgang i samfundet. Resultaterne var specifikke produkter, ændring af vaner og mindsets og nye måder at formidle bæredygtige måder at leve, spise, lære og transportere sig selv på. DesignCamp2017 gav de studerende en forståelse for, at det ikke kun er vigtigt at skabe ideer, men også handlinger. Baseret på observationer og fremtidsscenarier for at skabe globale, bæredygtige handlinger skabte de studerende konkrete projekter, som igangsatte meningsfulde bæredygtige forandringer med fokus på mennesker.

Projektfilm

De studerendes projektfilm opdelt i områder:

Eating

Learning