Snakkekasse nomineret til designpris

Et samarbejde med specialskole har ført Designskolen Kolding direkte i finalen til en Danish Design Award

To kasser, der hver består af tyve små rum med ting i. Et kristjørnblad, en skinnende kugle, noget blødt, noget hårdt, noget skarpt, noget glat. Ting som støtter børn i at tale om og forstå deres egne tanker og følelser. Fx drengen, der vælger et blad til at beskrive sine følelser om forældrenes skilsmisse:

- Bladet kan briste, ligesom mit hjerte, da min far ikke var der mere.

Redskabet, som er døbt TACTUS og nomineret til en Danish Design Award, er udviklet i samarbejde mellem Designskolen Kolding og specialcenter Marielund. Centeret er en specialskole for normaltbegavede børn med socio-emotionelle vanskeligheder, hvor eleverne har brug for et særligt imødekommende læringsmiljø.

TACTUS kan være med til at åbne op
Håbet er, at TACTUS kan give eleverne evner til at reflektere over deres liv og hverdag, sætte ord på, hvad de føler, og derved i højere grad inddrages i skolens dagligdag. Endvidere vil det lære dem færdigheder og give dem selvtillid, der kan hjælpe dem til at opnå den livsduelighed, der er målet for skolens indsats.

Fra juryen lyder det:

- At lære at sætte ord på egne tanker og følelser er et vigtigt skridt i behandlingen af udsatte børn. TACTUS hjælper med sine appellerende farver, former og taktilitet denne kommunikation i gang ved at skabe forbindelse mellem kropslige erfaringer og verbal refleksion. Det pædagogiske værktøj bærer præg af at være udviklet med brugeren i centrum og er et godt eksempel på en sammentænkning af produkt og pædagogisk proces.

Designere: Jaqueline de Abrew og Maja Lindstrøm Freese
Projektet er støttet af VELUX FONDEN