Milan, Magnifico!

Besøgende (gen)fandt deres indre legebarn i udstillingskonceptet The Play, der blev shortlistet til en Milan Design Award

Én griber efter flasken med olivenolie, en anden skålen med brusetabletter. Flere mikser rød, grøn og blå mens andre holder sig til det enkle. Alle er de opslugte af at skabe, lege og eksperimentere sig frem til deres eget lille kunstværk. 

Mange besøgende lagde vejen forbi da Designskolen Kolding udstillede legeeksperimentet The Play ved Milan Design Week. I en nedlagt bygning, der tidligere har huset milanesiske medicinstuderende, var The Play scenograferet som et kemilaboratorium med kolber, flasker, pipetter og masser af farverige væsker. En helt særlig autentisk fornemmelse, der forstærkede oplevelsen:

- Man føler virkelig, at man går direkte ind i et kemilaboratorium. Det er superfedt, lød det fra en af gæsterne.

De besøgende tog godt imod tilbuddet om at lege med ved det lange spejlbord, hvor flere lavede mere end ét kunstværk:

- Det var virkelig sjovt at mikse farver, opleve musikken og duftene - fed idé, lød det fra en anden gæst.

Ministerbesøg
Af de mange besøgende, der lagde vejen forbi laboratoriet, var også kulturminister Mette Bock. Hun blev vist rundt af en af de første studerende på uddannelsen Design for Play, MairiClare MacDonald.

Shortlistet
Igen i år lykkes det at komme igennem nåleøjet til på shortlisten til en Milan Design Award. Ved sidste års Design Week blev skolen nomineret for udstillingen Super Supermarket - et klassisk supermarked fyldt med spins over kendte prototyper, udformet og produceret af spildprodukter fra virksomheder. 

Mange tak til

MairiClare MacDonald
Nezâ Landeker
Bryce Duyvewaardt
Daniel Salazar
Keila Zari
Cinzia Damonte

Tina Midtgaard
Rune Fjord

Også tak til:

Kolding Kommune
The LEGO Foundation
LEGO Group
Designit
KVADRAT