Fodbold på plakaten

Designskolen Kolding udstiller 32 VM-plakater

Der er fodbold - ikke bare i fjernsynet - men også på plakaten, når verdensmesterskabet i Rusland fløjtes i gang til sommer. 32 anerkendte grafiske designere – en fra hver af de deltagende lande i slutrunden – er inviteret til at bidrage til den fælles udstilling FOOTB-ALL MIX, der vises på Designskolen Kolding.
Hver især har de 32 grafiske designere skabt en original plakat, der indrammer den glæde og passion, som den lille, runde bold vækker verden over.

- Fodbold dyrkes overalt i verden. Uanset nationalitet, farve, religion, politiske overbevisning, køn eller udseende. Det, der virkelig gælder, er passionen for spillet. Formålet med projektet er at anerkende den kollektive bevidsthed om styrken ved fodbold – spillet, lidenskaben, følelsen og energien, siger den brasilianske plakatkunstner Felipe Taborda, der har taget initiativ til udstillingen.

Plakatkunstneren Gitte Kath fra Christiansfeld, som tidligere har gået på Designskolen Kolding, har bidraget med det danske indslag til udstillingen.
Udstillingen vises parallelt på Designskoler verden over i de øvrige 31 nationer, som er med i slutrunden samt i en række lande, som ikke har kvalificeret sig.
Som led i udstillingen bliver der afholdt en konkurrence blandt skolens studerende.

Der er fernisering på udstillingen FOOTB-ALL MIX torsdag den 7. juni kl. 15 og den kan opleves til og med 28. september.