Herrekollektion dyrker stoltheden ved det uperfekte

Frederik Ingvorsens herrekollektion er et plettet og dog ultra-elegant oprør med det korrekte business-look.

”Du har været til fest. Pænt klædt på. I løbet af natten har nogen spildt rødvin på din hvide skjorte, og bukserne gik op i sømmen, da du ville vise dine vilde dansetrin. Du spildte natmaden på bukser og sko uden at opdage det. Næste morgen vågner du i en fremmed seng. Du har sovet i alt dit tøj, din skjorte er rynket og krøllet. I al hast kommer du ud af døren; undervejs bliver foret på din jakke revet itu.”

”I mit afgangsprojekt fra Designskolen Kolding har jeg villet tage det traditionelle, mandlige univers lidt ned på jorden, arbejde med en mere humoristisk fortælling. Omfortolke normerne til noget mindre seriøst. Trashe tøjet, dyrke ideen om det uperfekte.”

”Der er meget volumen i mange af mine styles. Alle har en historie om at snige sig hjem fra byen i de tidlige morgentimer. Du vil helst ikke ses; alle kan se, hvad du har lavet. Derfor kan du gemme dig lidt væk i tøjet.”

”Det var en meget nervepirrende proces. Jeg måtte sy meget af tøjet op, før jeg ødelagde det igen: Alt det iturevne, alle rødvinspletter er først tilføjet, efter en style var færdigsyet. Jeg kan godt lide, at man på den måde forlænger designprocessen, trækker den mere ud. Men det kræver også en del risikovillighed. Det er lidt knald eller fald, hver gang man sætter saksen i og klipper hul.”

”Inden for herremode er der begyndt at ske meget nyt. Jeg ville også gerne lave noget andet, prøve nogle grænser af. Jeg håber at kunne tale ind i den eksisterende samtale om, hvordan mænd egentlig går klædt.”

”Jeg arbejder primært på krop og på gine. Når du draperer og dekonstruerer, forholder du dig anderledes til den krop, der skal bære tøjet. Du skaber noget direkte, med hænderne. Der er et meget legende element i at arbejde på den måde.”