Hør, mærk og smag om en designuddannelse passer til dig

Overvejer du en karriere inden for design? Så læg endelig vejen forbi Designskolen Kolding, når der er Åbent Hus onsdag den 30. januar

”Vi vil rigtigt gerne have folk til at komme og mærke atmosfæren her på skolen. Design skal høres og mærkes og smages, så vi håber, at der som sædvanligt er mange, som tør kigge forbi, snakke med os og mærke, om de har lyst til at blive en del af vores studiemiljø. Vi vil meget gerne møde mennesker, der er interesserede i design. Og vi vil gerne fortælle om, hvad vi går og laver.”

Sådan lyder introduktionen af Designskolen Koldings årlige Åbent Hus arrangement, hvis man spørger skolens prorektor, Lone Dalsgaard André. Onsdag den 30. januar håber hun at få skolens svingdør til at dreje ekstra mange gange rundt, når der igen er Åbent hus fra klokken 10-17.

Uanset om man er kommende bachelorstuderende inden for Industrielt design, Kommunikationsdesign, Mode- og tekstildesign eller Accessory design, vil der være rig lejlighed til at tale med undervisere og studerende samt kigge på skolens værksteder, og på den måde få en bedre fornemmelse for, hvordan en række studieår i den firkantede bygning i Ågade vil forløbe.

Turen til Kolding er det hele værd
Den nyeste bachelorretning på Designskolen er Accessory design, hvor blandt andet Frederikke Ryhl Toft har studeret. Selvom hun oprindeligt kom fra København, var Kolding hele turen værd, fortæller hun: ”Jeg valgte for det første DSKD på grund af skolens ry om en social designuddannelse, hvor der var mange tilflyttere og derfor mulighed for at mødes på et nyt grundlag med folk fra hele Danmark om designstudiet. Og det passede. Jeg flyttede selv fra København til Kolding og var glad for at næsten alle var flyttet, og at vi derfor havde dét til fælles. For det andet gik jeg målrettet efter Accessory linjen, og det er jeg glad for i dag. Min BA i Accessory har givet mig en stor og bred viden og erfaring med materialer, formgivning og skitsering samt en god introduktion til traditionelt håndværk indenfor læder og metal arbejde. Jeg er glad for diversiteten og mulighederne indenfor accessory feltet, og jeg har fået en unik viden om, hvordan form og materiale interagerer med kroppen - både funktionelt og æstetisk,” siger Frederikke Ryhl Toft, der afsluttede sin Bachelor i sommeren 2018, og som nu læser på skolens kandidatuddannelse, Design for Play.

Fakta
• Åbent Hus på Designskolen Kolding, Ågade 10, 6000 Kolding, onsdag den 30. Januar 2019 fra klokken 10-17
•Ansøgningsfrist til BA er den 15. Marts 2019 – til Kandidatuddannelsen er det den 1. Marts 2019
• Optagelse til BA sker på baggrund af en KOT-ansøgning, en optagelsesprøve hvortil du skal medbringe en portfolio, samt en personlig samtale.
• Læs mere dskd.dk under punktet ’Designuddannelse’.