Nattens dronning vinder guld

Bachelor i Accessory Design på Designskolen Kolding Marie Rimmen vinder af den fornemme Skt. Loye Pris

Marie Rimmen fik overrakt prisen på Christiansborg Slot af en jury som talte bl.a. Margrethe Vestager, Bjørn Nørgaard og Oldermand, Diana Holstein. Sidstnævnte fremhævede Maries helt særlige talent.

- Den unge, lovende guldsmed har igennem hele Skt. Loye-forløbet vist respekt for det lille værk, hvori hun overrasker med raffinerede, mekaniske detaljer, der giver hvert enkelt smykke sin egen dybde, sagde Diana Holstein.

En lang vej til finalen
Siden Marie blev færdig på Designskolen Kolding, har hun arbejdet målrettet på at komme i finalen. Fra tolv udvalgte talenter i semifinalen på Koldinghus i fjor til kun tre i slutspurten, der altså mundede ud i en sejr til Marie Rimmen,der med prisen også modtog 100.000 danske kroner. En sejr hun ikke holder for sig selv.

- Det har været en lang vej. Så nu skal det fejres. Jeg har guldøl med til vennerne. De har også en andel i prisen, siger hun.

Nu venter fernisering og fejring med familien og kæresten.

- Jeg var da lidt nervøs i går. Og så stod jeg pludselig med prisen. Først i dag, er det ved at gå op for mig, siger hun.

Mød Nattens Dronning
Temaet i finalen for opløbets allersidste runde lød 'En dronning værdig – mester, mæsen og monark.' Finalesmykkerne til Skt. Loye Prisen kan opleves fra 27. september til 15. december 2019 på Christiansborg Slot.