7 nye krav til tekstilindustrien

Seks studerende fra mode og tekstil, en afgænger og fire undervisere fra Designskolen Kolding deltog i verdens førende event inden for bæredygtighed.

Det er tredje gang, at Youth Fashion Summit samler studerende, undervisere og professorer fra mere end 30 lande i ønsket om at udvikle bæredygtige strategier og udfordre den eksisterende tekstilindustri. To dage med workshops og webinarer resulterede i vidensdeling, diskussion og slutteligt syv individuelle krav til en bedre tekstilindustri. Kathrine Gram Hvejsel fra  Designskolen Kolding præsenterede det ene af de syv krav foran mere end 1200 konferencedeltagere og blev efterfølgende interviewet til LESS Magazine. Kathrine Gram Hvejsel tager afgang i bæredygtig mode i år. 

Lektor Vibeke Riisberg og ph.d.-studerende Else Skjold præsenterede på et webinar metoden "The Wardrobe Method, der anskuer garderoben som en persons individuelle historie: noget tøj har større betydning end andet. Enkelte stykker beklædningsgenstande gemmer vi for evigt, andre smider vi ud efter kort tids brug. Ved at studere en persons garderobe kan man tilegne sig væsentlig viden om holdbarhed og dermed finde en fællesnævner, som kan danne grundlag for retningslinjer for at designe holdbare designobjekter. Designskolen Koldings webinar modtog, som det eneste, stående bifald og Hamish Bowels fra Vouge US fortalte efterfølgende, at denne "øjenåbner" gav ham gåsehud. 

Youth Fashion Summit er en del af Copenhagen Fashion Summit som i år blev afholdt i Operaen i København.