Designforskningen

 under lup

Designskolen Kolding havde i sidste uge besøg af sit internationale advisory board som består af førende eksperter inden for designforskning. Boardet havde mange gode forslag til, hvordan Designskolen Kolding bliver endnu bedre til at bedrive forskning.

Det er tre år siden, at advisory boardet sidst besøgte Kolding, og for skolen var besøget en fantastisk mulighed for at gøre status siden akkrediteringen i 2010, hvor skolen opnåede status som forskningsinstitution. Og ikke mindst en mulighed for at modtage input fra nogle af verdens ledende designforskere.

-Noget af det vi tager med os fra disse dage er, at vi skal prøve at finde det fælles i det forskellige. På tværs af de forskellige forskningsklynger er der en interesse i at frisætte det enkelte menneske, så det bliver bedre i stand til at tage sig af sig selv, til at tage sig af medmennesket og til at tage del i demokratiet. Hvis vi fokuserer på det indhold, sikrer vi skolen en betydelig indflydelse på det omkringliggende samfund, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Advisory boardet tilbragte godt to dage i selskab med skolens forsknings- og udviklingspersonale og enkelte studerende, og dagene bestod af et tæt program af oplæg, workshops og diskussioner.

Medlemmer af skolens advisory board
Ikke alle fra advisory boardet havde mulighed for at deltage, men til stede var:

Janet McDonnell, Professor, Research Director, Central Saint Martins College of Art and Design, University of the Arts London
Richard Buchanan, Professor, Head of the Research Centre of ‘Management as Design’ ved Weatherhead School of Management, Case Western Reserve University
Tulli Mattelmäki, Associate Professor, Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Finland
Martin Woolley, Professor, Associate Dean - Applied Research, Coventry University, United Kingdom
Lou Yongqi, Professor, Deputy Head, College of Design & Innovation of Tongji University, Tongji University, Shanghai, China.

Læs mere om skolens advisory board