ECCO og Designskolen Kolding 

udvider samarbejde om fremtidens sko

Designskolen Kolding og ECCO Sko A/S har de seneste tre år haft et givtigt og inspirerende design-samarbejde. Det udmønter sig nu i en fælles beslutning om at forlænge det innovative parløb til og med 2016.

Fremtidens sko skal udvikles på Designskolen Kolding. I samarbejde med ECCO Sko A/S bliver der derfor etableret en uddannelse i sko-design, med potentiale til at tiltrække studerende fra hele verden. Uddannelsen kommer til at indgå i den accessories-linje, skolen åbner op for efter sommerferien.

Med 20 millioner par solgte sko om året bringer ECCO indgående viden om sko til samarbejdet, medens de studerende på Designskolen skal udfordre og inspirere til innovation samt design.

- Vi sætter stor pris på aftalen, der giver os helt unikke rammer for at lade de studerende arbejde med sko. Takket være ECCO kan vi sikre en ambitiøs talentudvikling af en ny generation skodesignere. En udvikling, der samtidig kommer ECCO til gode i form af helt nye perspektiver for produktudvikling og dermed øget vækst i region Syddanmark i mange år fremover, udtaler rektor for Designskolen, Elsebeth Gerner Nielsen.

Innovation i centrum
Samarbejdsaftalen mellem skolen og ECCO giver de studerende fantastiske rammer at udfolde sig i og et værdifuldt indblik i skobranchen - allerede i løbet af bacheloruddannelsen. Hos ECCO har man også positive forventninger til partnerskabet:

- Innovation er en kerneværdi i ECCO, og vi glæder os til et givtigt samarbejde på både design og innovation, hvor der skal arbejdes med alt fra materialemuligheder til formgivning og konstruktion. Samtidig giver samarbejdet ECCO adgang til morgendagens dygtigste skodesignere, siger Jakob Møller Hansen, Vice President R&D og Design.

Som et led i samarbejdsaftalen etablerer Designskolen Kolding et sko- og læsteværksted, hvor f.eks. prototyper skal fremstilles. Der bliver også udnævnt en adjungeret professor, Ejnar Truelsen, til faget, og endelig giver samarbejdet helt nye muligheder for de dygtigste studerende, i form af arbejdslegater og praktikpladser.

Aftalen er indtil videre treårig, og løber frem til udgangen af december 2016.

Aftalen indeholder bl.a.:

  • Mulighed for de designstuderende at trække på ECCOs viden om skobranchen, både håndværks- og forretningsmæssigt 
  • Adgang til ECCOs værkstedsfaciliteter i Tønder og Bredebro 
  • Feedback fra ECCO på de studerendes projekter
  • Oprettelsen af et uddannelseslegat til særligt lovende skodesign-studerende 
  • Mulighed for de studerende at udstille deres arbejder, både via Designskolen Koldings deltagelse i internationale events, men også på ECCOs globale vandreudstillinger

Om ECCO Sko A/S
ECCO Sko A/S, grundlagt 1963, er blandt verdens førende producenter af kvalitets sko. Virksomhedens succes bygger på kvalitet og innovation, hvor stil og komfort kombineres i enkelt skandinavisk design. ECCO ejer som en af de få i branchen hele værdikæden fra egne garverier til butikker. ECCOs produkter sælges i 87 lande fra 2.989 ECCO butikker og shop-in-shops og fra i alt 15.000 salgssteder verden over. ECCO er familieejet og har 18.500 ansatte.
Læs mere på ecco.com

Om Designskolen Kolding
Designskolen Kolding er en national uddannelsesinstitution, som udbyder BA, MA og Ph.D inden for design. Specialerne er: Industrielt design, mode- og tekstil samt kommunikationsdesign (grafisk design, illustration og interaktionsdesign). Skolen har et udbredt internationalt samarbejde og lægger endvidere stor vægt på samarbejdet med erhvervslivet. Til sommer åbner den nye accessories-linje, som har fokus på sko, tasker og pelsdesign. Men allerede nu tager skolen forskud på glæderne, idet de nuværende studerende på industrielt design og mode/tekstil bliver tilbudt undervisning i udvikling af sko.

For yderligere information kontakt:
Charlotte Melin, Pressechef, Designskolen Kolding, tlf. 4086 5157 eller Malene Emilie Severinsen, Communication Specialist, ECCO Sko A/S, tlf. 7491 1222