En nævefuld i Milano

Fem designere fra Designskolen Kolding deltager i prestigefuld udstilling ved verdens største designevent

Når Statens Kunstfond for 9. år i træk viser et udvalg af Danmarks bedste nye design og kunsthåndværk ved designugen i Milano, er ikke mindre end fire tidligere studerende fra Designskolen Kolding repræsenteret samt en af skolens adjungerede professorer. MINDCRAFT2016 bliver i år med fem navne, der klinger bekendt i Syddanmark. 
To keramikere fra skolens nu hedengangne linje, Marianne Krumbach og hendes lidt ældre fagfælle Ole Jensen, eksperimenterer med udtryk og former i brændt ler.
Modedesigner Nicholas Nybro hylder med sit værk, ’Denmark on my mind’, den idylliske sommeraften i kontrast til et politisk klima, domineret af frygt og fremmedhad i det Danmark han knap kan genkende.
Tekstildesigner Rosa Tolnov Clausens udstiller ’Deal with it’, et vævet eksperiment, der undersøger, hvad der sker, når en proces forstyrres af forandringer.
Og endelig præsenterer Henrik Vibskov, modedesigner og adjungeret professor ved Designskolen Kolding, SUB3 - en skal, som på en ny og behagelig måde kan rumme det fysiske og mentale.

Markant begivenhed
Statens Kunstfond har igen i år valgt designduoen GamFratesi til at kuratere og iscenesætte udstillingen, som bliver vist i Circolo Filologico i Milanos centrum.

”Det har stor betydning af være til stede ved markante internationale begivenheder, som designugen i Milano. Dansk design og kunsthåndværk står stærkt, og en markant udstilling som MINDCRAFT er med til at stadfæste styrkepositionen internationalt. GamFratesi har udvalgt en række af de allerbedste danske designere og kunsthåndværkere med stort internationalt potentiale,” siger Astrid Krogh, der er formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design.

GamFratesi har i år givet udstillingen et tema, som tilføjer en ekstra dimension til MINDCRAFT16.
”Vi har valgt at kalde årets udstillingstema ’In My Mind Craft’. Vi har udvalgt et nyt historiefyldt venue for årets MINDCRAFT-udstilling – de Filologiske Institut i centrum af Milano. Her studeres oprindelsen af tekster og litteratur, og med udgangspunkt i netop studier i oprindelsen af et projekt, en idé, en tanke, er vi dykket ned i gamle forestillinger om menneskets hjerne som inspiration til vores udstillingskoncept. De udvalgte kunsthåndværkere og designere i MINDCRAFT16 har på hver deres måde fortolket temaet ’In My Mind Craft’ under skabelsen af deres værker,” forklarer GamFratesi.

Årets deltagere er: Benandsebastian, Anne Dorthe Vester og Maria Bruun, Christina Schou Christensen, Rosa Tolnov Clausen, Freya Dalsjø, Dark Matters, Yuki Ferdinandsen, Halstrøm-Odgaard, Ole Jensen, Irv Johnson Music, Marianne Krumbach, Akiko Kuwahata, Cecilie Manz, Nicholas Nybro, Vibeke Fonnesberg Schmidt, Øivind Alexander Slaatto og Henrik Vibskov.

MINDCRAFT16 Circolo Filologico Milanese Via Clerici 10 20121 Milano 12. april – 17. april 2016
Tirsdag 10.30 – 23.00 Onsdag – lørdag 10.30 – 21.00 Søndag 10.00 – 17.00 Åbningsreception tirsdag den 12. april kl. 18.00 – 23.00