En stjerne kommer til Kolding

Det smager lidt af stjernestøv, når den amerikanske skodesigner, D’Wayne Edwards, i november flytter ind på Designskolen Kolding.


D’Wayne Edwards er designer hos NIKE og manden bag de berømte sports-sko Air Jordan, som sidder på fødderne af den amerikanske basketball-stjerne Michael Jordan.
D’Wayne Edwards skal undervise en gruppe elever fra Mode & Tekstil og Industrielt Design, og når de fire uger er omme, er det målet, at eleverne har udviklet en ny kollektion af sko.

Helle Graabæk er fagleder på Tekstil-linjen, og hun betegner det som lidt af et scoop, at den amerikanske skodesigner vil bruge fire uger på danske designelever.
- Det er vildt fantastisk. Vores håb var, at han ville være her i to uger, men han bad om at være med i hele projektet, og det er en stor gave for os, siger Helle Graabæk.

Dygtigere til at tegne
Undervisningsforløbet er en del af den tre-årige samarbejdsaftale, Designskolen Kolding har med producenten ECCO, og som er opstået, fordi ECCO ønsker at rekruttere designere i lokalområdet.

- D’Wayne Edwards designskole hedder ’Pensole’, som betyder ’blyant’ og ’sål’, og jeg tror godt, man kan sige, at blyanten er hans Gud. Han lægger meget stor vægt på tegning, fordi der opstår et helt særligt sprog, når hjernen skal arbejde med et redskab. Det falder rigtig godt i tråd med Designskolen Koldings og ECCOs ønske om, at de studerende bliver dygtigere til at tegne, siger Helle Graabæk.

Undervisningsforløbet vil bestå af en masterclass for 5. års eleverne og to tegneworkshops, som er åben for alle. Den 25. november åbner skolen et nyt læderværksted, og her vil ECCO deltage i en midtvejsevaluering af projektet.

Om D’Wayne Edwards:

Stifter og leder af designskolen ’Pensole’ i Portland, USA
Vandt som 17-årig en Reebok designkonkurrence, da han tegnede en ny version af Air Jordan 2
Blev i 2000 ansat som chefdesigner hos NIKE'
Har tegnet mere end 500 sko indenfor atletik, casual, outdoor og dress.
Hans sko vandt to OL-medaljer i 2008
Har tegnet 30 patenter