Fashion-mentorer viser vejen til drømmejobs

Modeshow, rekruttering og iværksætteri forenes, når Future of Fashion faciliterer mødet mellem modevirksomheder og nyuddannede designere fra Danmarks designskoler

I år får dimittender med iværksætterdrømme støtte fra erfarne mentorer, der med viden booster de nye designeres udvikling. Fra Paris kommer den internationalt anerkendte designer Jørgen Simonsen for at holde åbningstalen.

Under modeugen fremviser nyuddannede designere fra Designskolen Kolding, Kunstakademiets Designskole og VIA Design ved den årlige modeevent Future of Fashion, på Børsen i København, hvad danske designere kan gennem både et modeshow og en udstilling. I år sætter et nyt mentor-initiativ øget fokus på de talenter, der har mod på at springe ud som selvstændig. En række erfarne, anerkendte designere og modefolk træder ind i en mentorrolle for de nyuddannede. Den vejledning, viden og kompetence, som mentorerne kan videregive, får stor betydning for de ambitiøse dimittenders professionelle udvikling og de forskellige aspekter ved at skulle arbejde selvstændigt.

”Future of Fashion møder stor interesse fra både internationale og danske modevirksomheder, der sætter pris på at se alle de nyuddannede designere. Ved at lægge showet i modeugen, kan vi komme helt tæt på den branche, som designerne er på vej ud i og samtidig sikre, at nyuddannede, som vil starte egen virksomhed, knytter værdifulde kontakter,” fortæller Betina Simonsen, direktør hos Lifestyle & Design Cluster, der står bag Future of Fashion i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og brancheorganisationer.

Sparring med branchens bedste
Med en tilknyttet mentor får de unge designere vigtig sparring omkring hele processen, både før, under og efter modeugen, så Future of Fashion, herunder relationen til mentorerne, bliver en solid støtte, der kan gøre dimittendernes vej ind i den professionelle verden mindre besværlig. Future of Fashion er desuden værdifuld for virksomheder og branchefolk, der kan se dimittendernes modige og kreative designs med egne øjne, fordi showet giver dem fuldt overblik over, hvad de nyuddannede fra flere designskoler kan. På den måde kan virksomhederne rekruttere direkte fra catwalken.

Dimittenderne præsenterer desuden portfolio-mapper, hvor de viser deres designs i form af tegninger, farvekort, materialeprøver og fotos.

Et skub til drømmen om egen virksomhed
Modemessen CIFF har tilbudt en Future of Fashion stand til de nyuddannede designere. ”Vi sponsorerer standene til dimittenderne, fordi vi mener, det er vigtigt at bakke op om ungt, up-and-coming talent – og så er det bare et rigtig godt initiativ,” siger Mads Emil Møller, communications manager hos CIFF.

Betina Simonsen forklarer, at Lifestyle & Design Cluster kan konstatere, at mange dimittender gerne vil etablere eget brand.

”Vi forsøger at skabe optimale rammer for den gruppe ved at lade dem udstille på CIFF og matche dem med erfarne mentorer. Sammen med alt det andet, som Future of Fashion står for, får de nyuddannede dermed den bedst mulige start på den fremtid, de drømmer om, uanset om det er som ansat eller selvstændig”.

Udstillerne på CIFF er allerede i gang med at etablere sig som selvstændige og har aftaler omkring produktion, så de kan levere til interesserede danske og internationale indkøbere.

Yderligere oplysninger fås hos:
Direktør Betina Simonsen, Lifestyle & Design Cluster, e-mail betina@ldcluster.com, telefon 29 36 00 90.
Projektleder Ulla Skjødt Lifestyle & Design Cluster, e-mail ulla@itsfashiondarling.dk, telefon 26 24 32 24.

Det sker
Hvad: Modeshow
Tid
: Tirsdag d. 9. august kl. 17.00
Sted: Børsen, Slotsholmsgade 1, 1217 København K
Åbningstaler: Den internationalt anerkendte designer Jørgen Simonsen, Paris. Som selvstændig siden 2001 har han med stor succes designet for bl.a. Valentino, Versace og Galliano. Jørgen Simonsen deler ud af sin viden om, hvad det kræver at skabe en international karriere.

Pressen kan tilmelde sig arrangementet på futureoffashion@agencyv.com

Hvad: Udstilling
Tid: Onsdag d. 10 - fredag d. 12 august kl. 9:00 – 18:00.
Sted
: Stand En-029 CIFF i Bella Center
Future of Fashion arbejder for at fremme modebranchens synlighed og søger at understøtte udviklingen af dansk design og de nye talenter. En stor del af de unge, nyuddannede designere drømmer om egen virksomhed og fremviser derfor deres innovative kreationer på en 100 m2 stand på CIFF (stand En-029), hvor de mange indkøbere, der deltager i modeugen, kan afgive bestilling på designs. Det er fjerde år, der afvikles Future of Fashion.

Arrangører: Future of Fashion er en aktivitet i Lifestyle & Design Cluster, som arrangeres med partnerne Designskolen Kolding, Kunstakademiets Designskole og VIA Design i samarbejde med WEAR/Dansk Erhverv, Dansk Mode & Textil og Kopenhagen Fur.

Læs mere om Lifestyle & Design Cluster her http://ldcluster.com/

Fra show til salg
Potentialet og synligheden omkring de nye designere på Future of Fashion er stort - det fremgår af tidligere udgaver af showet:

  • I juni 2015 deltog Mathilde Matthislund fra Kunstakademiets Designskole, nu er hun womenswear-designer for det succesfulde brand ADPT.
  • Fra VIA Design er tidligere dimittend Katrine Bremer blevet ansat hos mode- og denimbrandet Won Hundred
  • For Merja Hannele Ulvinen, uddannet fra Designskolen Kolding, blev Future of Fashion indgangen til et job hos den svenske modegigant H&M.

Andre tidligere deltagere har fået jobs hos bl.a. Inditex og Bestseller.

Designerne på Future of Fashion
Designere, Designskolen Kolding:
Sia Rosenberg
Jenny Hanna Hirvonen
Christina Lindgaard Gerken
Pernille Birk Zachariassen
Erika Positano
Liselotte Hornstrup
Nicoline B. Dalgaard
Julie Als
Cæcilie Dyrup
Katrine Elander
Tobias Jørgensen
Trine Stenmann
Amanda Nygren
Rikke Frausig
Stine Sørgaard Jensen
Amanda Axelsen Siggaard

DESIGNERS NEST:
Christina Lindgaard Gerken - christinalindgaardgerken@gmail.com
Cæcilie Dyrup - caecilie.dyrup@gmail.com
Nicoline Borum Dalgaard - Contact@borumdalgaard.com

Designere, KADK:
Lin Routhe
Lisa Lou Berggren
Bodil Møller
Ida Berg
Iben Lea Rasmussen
Mette Jerslev
Lea Dibbern
Tobias Birk Nielsen
Rikke M. Pedersen
Agnes Bjerre
Maia Omann Bindesbøll
Lise Juul Rasmussen
Julie Amalie Svensson,
Shila Gaonkar

DESIGNERS NEST:
Shila Gaonkar