Når du spilder sovs

Mia Strøbech sætter pris på gammelt håndværk og ting, der går i arv - f.eks. stofservietter.

Mia Strøbech er en moderne mor, som lever i en travl hverdag med små børn, mand og et netop afsluttet studium på Designskolen Kolding. Men hun holder også af produkter, der indeholder en historie og en kvalitet, der kan gå i arv gennem generationer. Derfor har hun designet en serie af stofservietter i hør, som skal få os til at reflektere over vores fælles kulturarv.

- Jeg er fascineret af den tid og personlighed og det hårde arbejde, der bliver lagt i produkterne, og med min kollektion vil jeg gerne præsentere stofservietter i en underspillet og fornyet udgave. Servietterne er et moderne alternativ til de masseproducerede varer, og de bidrager til at skabe fællesskab omkring middagsbordet i en travl hverdag, fortæller Mia Strøbech, som har afprøvet det fysisk hårde og tidskrævende arbejde på Dansk Landbrugsmuseum gl. Estrup.

Mia Strøbech har samarbejdet med Koldinghus Systue, og formålet med projektet er bl.a. gennem moderne broderi at være med til at bevare et gammelt håndværk i Danmark og samtidig anerkende værdien af langsomhed.