Når hænderne tænker

Fokus på papir og blyant i en ny publikation med ECCO.

Der er hverken hugget en hæl eller klippet en tå i løbet af det seneste undervisningsforløb med ECCO. Tværtimod er der denne gang fokus på både design af sko OG tasker – en ekstra dimension, som har udfordret de studerende fra henholdsvis industrielt design og mode og tekstil positivt.

”Draw a shoe. Sketch a bag” hedder bogen, som skildrer de ideer, processer og resultater, som har udgjort de studerendes samarbejde med ECCO og ikke mindst skodesigner D’Wayne Edwards fra Pensole Footwear Design Academy i USA. Og her har to af designerens vigtigste redskaber, nemlig papir og blyant, været afgørende.

Michael Frederiksen, underviser på forløbet og manden bag den nye publikation, siger:

-Noget af det vigtigste i forbindelse med dette projekt har været at gøre de studerende endnu bedre til håndtegning. Med håndtegning bliver man i stand til at formidle sit design til andre og vurdere sit arbejde løbende og med stor nøjagtighed. Og med hurtige, idegenererende udtryksformer som mock-ups og håndtegninger lader man i virkeligheden hænderne om at tænke.

Udover en bog om forløbet (se link nedenfor) har Michael Frederiksen lavet en film, som sætter fokus på processsen. Se den her på siden.

Undervisere på forløbet
Helle Graabæk, Ejnar Truelsen, D’Wayne Edwards, Richard Lehner, Ella Madsen og Michael Frederiksen.