Ni Hao

Overrækkelse af en kinesisk vase markerede slutningen på et kort, men givtigt besøg fra Kina

The Embassy of the People’s Republic of China lod sig indrulle i en sand tour de force i dansk design, da 25 kinesiske gæster lagde vejen forbi Kolding. Uddannelseschef og fagleder ved Industrielt Design, Peter Barker, bød velkommen i skolens kantine. Efterfølgende blev de vist rundt i skolens værksteder og fortsatte gåturen mod byens historiske perle, Koldinghus, for at se afgangsudstillingen.

Den kinesiske ambassadør, Mr. Liu Biwei, markerede sin glæde ved besøget med en nærmest ceremoniel taksigelse og overrækkelse af en klassisk, kinesisk vase til prorektor Lone Dalsgaard André.

- Jeg er meget imponeret over de studerendes arbejder. De har gjort et stort indtryk på mig, lød det fra Mr. Liu Biwei.

Liu Biwei gæstede skolen tidligere på året sammen med en lang række ambassadører fra store dele af verden, og ville gerne genbesøge skolen med et udvalg af sin stab. Og det er noget Lone Dalsgaard André er glad for

- Vi vil gerne styrke vores samarbejde med Kina. Skolen har haft outposts der siden 2000, og det er noget vil fortsat gerne vil dyrke. Ambassadørerne var meget glade for at møde de kinesiske studerende, der går på skolen og de udviste taknemmelighed over deres mulighed for at være her. Det kan betyde, at flere kinesiske studerende måske har lyst til at studere i Kolding.