At tænke med hænderne

Ny bog sætter fokus på alternativ universitetspædagogik på Designskolen Kolding.

Hvordan tænker man et kreativt fag op på universitetsniveau uden samtidigt at ødelægge håndværket og den kunstneriske fordybelse? Det spørgsmål stiller forfatter og professor Finn Thorbjørn Hansen i bogen Kan man undre sig uden ord?, der netop er udkommet på Aalborg Universitetsforlag. Med kravet om akkreditering og akademisering af design- og arkitektskolerne føler også bekymringen om, at de håndværksmæssige, kreative og kunstneriske design- og formprocesser vil blive nedtonet eller overset.

Bogen bygger på et 3-årigt forskningsprojekt på Designskolen Kolding med deltagelse af ti designundervisere, der fik til opgave at arbejde med samtale- og skriveøvelser og derfra udvikle alternative undervisnings- og vejledningsformer, der havde rod i og retning mod designerens egen og skolens og de designstuderendes egen virkelighed og udfordringer.

Med i projektet var designer Brian Frandsen, hvis tæppeskårne ansigt pryder bogens forside. Ansigtet er et selvportræt og stammer fra Designskolen Koldings Milanosatsning anno 2012, hvor Brian Frandsen i samarbejde med ege ændrede det klassiske væg-til-væg tæppe til en lag-på-lag skulptur.

 

Bogen koster 375 kr. og kan købes her.