Study at the school
Bæredygtighed, fællesskab og et godt liv for alle
Vi undersøger, hvordan vi lever, og hvor vi kan skabe forbedring. Vi prøver at løse problemer og se nye muligheder.
For verden kalder på forandring. På bæredygtighed, på fællesskab og et godt liv for alle. Derfor handler det ikke bare om at fylde vores liv med nye ting, men også om at forbedre det, der er. Gøre det smukkere, gøre det funktionelt og gøre det legende og tiltrækkende. Det handler om at lytte til menneskers behov og inddrage dem i udviklingen af nye løsninger.
Studios
På designskolen har du adgang til en række Studios efter forudgående instruktion. I skolens Studios kan du arbejde med materialer og producere prototyper og konstant udvikle dit talent i relation til netop dit speciale.
Designskolen Kolding uddanner designere på kandidat- og bachelorniveau inden for følgende fagområder:
- accessory design
- beklædningsdesign
- industrielt design
- kommunikationsdesign
- tekstildesign
På kandidatuddannelsen tager man afsæt i fagligheden fra sin bacheloruddannelse, og sammen med sit valg af fagområde vælger man imellem 3 tematiske fokusområder:
- Bæredygtighed og design (Design for Planet)
- Leg og design (Design for Play)
- Socialt design (Design for People)
Fokusområderne er en unik mulighed for at koble og udvikle sit fagområde og sin læring til emner og brancher, som man brænder for og ser sig selv bidrage til i fremtiden. Designskolen Kolding bygger på den danske designtradition og sætter fokus på design, som er meningsfyldt og kan være med til at forandre verden.
Skolen stiller gode værkstedforhold til rådighed, hvor man som studerende kan arbejde med materialer 1:1. Omkring 400 aktive studerende, herunder også ph.d.-studerende, har deres daglige gang på skolen, og hvert år optages ca. 90 nye studerende.
Skolen adskiller sig fra traditionelle universiteter ved at have en optagelsesproces, hvor ansøgernes egnethed og talent vurderes individuelt. Skolen udfolder og værner om talentet – og udfordrer det ved at lære de studerende at reflektere over deres egen proces samt lære dem at samarbejde om konkrete opgaver, ofte i samspil med erhvervslivet. Og skolens liste over samarbejdspartnere er lang. Den tæller både små og store virksomheder samt en række kommuner, regioner og organisationer. Designskolen Kolding samarbejder desuden med danske og internationale universiteter og designinstitutioner.
Kandidatuddannelsen
- Design for Planet (bæredygtighed og design)
- Design for Play (leg og design)
- Design for People (socialt design)
Fokusområderne er en unik mulighed for at koble og udvikle dit fagområde og din læring til emner og brancher, som du brænder for og ser dig selv bidrage til i fremtiden.
Ph.d.-uddannelse
For at kunne ansøge skal du have en kandidatuddannelse eller tilsvarende baseret på fem års studier (bacheloruddannelse samt en to-årig overbygning på kandidatniveau, i alt 300 ECTS).
Designskolen Kolding samarbejder med Arkitektskolen Aarhus om en fælles ph.d.-skole. Du bliver indskrevet på Designskolen Kolding, som har det faglige ansvar for din individuelle uddannelse og vejledning.
I forbindelse med ansættelsen bliver du tilknyttet det faglige miljø på skolen på samme vilkår som de fastansatte forskere og bliver en del af et af skolens tre laboratorier: Laboratoriet for Bæredygtighed og Design, Laboratoriet for Socialt Design, Laboratoriet for Leg og Design.
Det betyder, at du har adgang til skolens faciliteter og faglig sparring med skolens forskere foruden den tilknyttede vejleder. Det betyder også, at du skal bidrage til udviklingen af det faglige miljø både i forbindelse med forskning og uddannelse.
De ph.d.-studerende har repræsentanter i de faglige organer.
Ph.d.-uddannelsen er karakteriseret ved et velfungerende socialt miljø, hvor de studerende selv tager ansvar for fælles arrangementer, læsegrupper m.v.