Diplomuddannelse i strategisk design og ledelse

Diplomuddannelsen i strategisk design og ledelse er en modulopbygget videregående, erhvervsrettet uddannelse på bachelorniveau, der udbydes på deltid, så du samtidig kan passe dit normale arbejde. Du kan selv vælge, om du vil tage hele diplomuddannelsen (60 ECTS-point) eller nøjes med enkelte moduler.
Introduktion

Diplomuddannelse: læs mere og tilmeld dig her

Diplomuddannelsen i strategisk design og ledelse er en modulopbygget videregående, erhvervsrettet uddannelse på bachelorniveau, der udbydes på deltid, så du samtidig kan passe dit normale arbejde. Du kan selv vælge, om du vil tage hele diplomuddannelsen (60 ECTS-point) eller nøjes med enkelte moduler.

Hvad får du ud af at tage en diplomuddannelse i strategisk design og ledelse?

  • Et helhedsblik på, hvordan design skaber værdi i organisationer og samfund
  • Styrket evne til at tænke strategisk og handle kreativt i komplekse sammenhænge
  • Forståelse for, hvordan design kan bruges som løftestang for forandring og innovation
  • Et sprog og en metode til at bygge bro mellem design, forretning og ledelse
  • Professionel udvikling og indsigt, der klæder dig på til fremtidens krav og muligheder

     

Målgruppe

Diplomuddannelsen i strategisk design og ledelse er for:

  • projektledere og konsulenter inden for innovation, brugercentreret udvikling eller forretningsudvikling
  • ledere og mellemledere i både offentlige og private organisationer, som vil bruge designmetoder til at drive forandring
  • professionelle fra kreative brancher, der ønsker at styrke deres rolle i tværfaglige og strategiske processer
  • designere, der vil arbejde mere strategisk og få indflydelse på ledelsesniveau
  • personer med erfaring, men uden formel designbaggrund, der arbejder med udvikling, innovation eller brugeroplevelse

Kort sagt: Uddannelsen er for dig, der arbejder med at udvikle nye løsninger og ønsker at bruge design som strategisk redskab – uanset om du kommer fra design, ledelse eller noget midt imellem.

Ditte Kjær er uddannet sygeplejerske og arbejder som underviser og projektleder på Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa. procesfacilitering i praksis

Ditte Kjær er uddannet sygeplejerske og arbejder som underviser og projektleder på Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa.

“Jeg oplever – i hvert fald hos os – at kompleksiteten stiger, og der er rigtig mange problemstillinger, hvor der ikke er en tydelig vej at gå, og der synes jeg virkelig, at design kan noget helt særligt. Det med at skabe orden i kaos og lige stoppe op og drøfte, hvilke veje vi kan gå, hvad vi kan afprøve.”
Ditte Kjær

Kreativt og inspirerende læringsmiljø

Vi brænder for at give dig de færdigheder og værktøjer, der kræves for at skabe meningsfulde forandringer og fællesskaber. Vores mål er ikke kun at hjælpe dig med at blive dygtigere professionelt, men også at bidrage til din personlige og faglige udvikling gennem livslang læring. Hos os kan du finde et inspirerende læringsmiljø, hvor du kan udforske og dygtiggøre dig inden for design som et fag, en tilgang og en kreativ metode til at skabe brugbare løsninger. ​

kursus kolding

Undervisning på højeste niveau

Vores undervisning bygger på både dyb faglig viden, praktisk erfaring og en differentieret pædagogisk tilgang, hvor du kommer til at arbejde med både hænder, hoved og hjerte.​ Designskolen Kolding har rødder i den unikke danske designtradition og udvikler som forskningsinstitution løbende ny viden og nye metoder. Det er det fundament, vi står på, når vi hjælper dig med at udforske, forstå og mestre design og designtænkning og derigennem løfte dine kompetencer og udfordre dit mindset, uanset om du er ny og nysgerrig eller en erfaren designtænker.​

Hvad er designtænkning?

Kerstin Bro Egelund fra Designskolen Kolding gør dig klogere på begrebet designtænkning og vores kurser, hvor du får en unik blanding af teori og praktisk anvendelse, lærer at navigere i brugerrejser, engagere dig i kreativ idégenerering, og ikke mindst, at transformere tanker til handling med prototyper og visualiseringer. Læring går hånd i hånd med kreativ problemløsning, og du bliver klædt på til at udfordre dine egne antagelser og tage ejerskab over forandringsprocesser.

Mulighed for at arbejde med egne cases

Vi tror på, at læring bedst sker gennem praksis, og vores kurser giver dig mulighed for at anvende designmetoder i dine egne, virkelighedsnære projekter. Vi opmuntrer dig til at udfordre dine egne antagelser, få greb om problemstillingerne, tænke kreativt og finde innovative løsninger.

Midler til din efteruddannelse

Er du klar til at udfordre dit mindset og løfte dine kompetencer med nye metoder?

Se om du har mulighed for at søge midler til din efteruddannelse her
Cases og nyheder

Cases og nyheder

Kontakt
Majbrit Tastesen
Efteruddannelse

Majbrit Tastesen

Efteruddannelseskoordinator
Kerstin Bro Egelund
Efteruddannelse

Kerstin Bro Egelund

Specialkonsulent | Ansvarlig for Efteruddannelsen
Morten Krogh Petersen
LAB for Bæredygtighed og Design

Morten Krogh Petersen

Lektor, Studieretningsansvarlig for Diplomuddannelsen, Lab for Bæredygtighed og Design