Forsknings- og udviklingsprojekt

Water My City fra klimasikting til nye muligheder

Deltagere fra Designskolen Kolding
Marie Due Hansen
Michael Molver
Thomas Zindorf Lagoni
Tobias Tøstesen
Forsknings- og udviklings projekttype
Design Camp
Forskning og udvikling
Projektperiode
2017
Projektledelse

Liv Eskholm, Lykke Kjær

LAB
LAB for Bæredygtighed og Design
Samarbejdspartnere
Kolding Kommune, By- og Udviklingsforvaltningen
Bovia Boligadinistration
Borgere i boligområdet Brændkjær
Baggrund
Borgere inddrages i proces om klimasikring af boligområde. Designstuderende faciliterer borgerinddragende workshop.

“eg sidder i afdelingsbestyrelsen, så det var godt at høre, hvad folk i mit område forventer sig af udvikling i området. Jeg var i gruppe med to ældre, og der var forskel på, hvad vi gerne ville have, så jeg er glad for, at jeg også kunne komme med mine ønsker, og vi sammen kunne finde ud af noget, vi var enige om.”

Borger, Brændkjær Kolding

“Tusind tak for jeres hjælp – det gør en forskel!”

Stella Steen Jensen, Projektleder, Smart Spildevand, By- og Udviklingsforvaltningen, Kolding Kommune

Om projektet

Vi er nødt til at handle på klimaforandringer, ikke bare i den måde, vi lever på, men også ved at sikre de byer, vi lever i. Hvordan kan vi klimasikre, på en måde, så det tilmed skaber mere værdi for lokalområdet og de mennesker der bor der?



Projektets mål og formål

At skabe en workshop blandt interessenter i området, for at blive klogere på, hvilke initiativer borgerne i Brændkjær virkelig vil værdsætte i deres nærmiljø.



“Jeg var i gruppe med to ældre, og der var forskel på, hvad vi gerne ville have, så jeg er glad for, at jeg også kunne komme med mine ønsker, og vi sammen kunne finde ud af noget, vi var enige om.”

Borger, Brændkjær Kolding

“Jeg sidder i afdelingsbestyrelsen, så det var godt at høre, hvad folk i mit område forventer sig af udvikling i området.”

Borger, Brændkjær Kolding

Projektets metoder og resultater

Baseret på materiale udviklet under DesignCamp2017, faciliterer vi sammen med studerende, en workshop for Kolding kommune, entreprenører, boligadministratorer og borgere i boligområdet Brændkjær, som står foran en større klimasikring og udgravning af et eller flere basinanlæg. Vi sætter fokus på den betydning klimaforandringer har i lokalområdet. Projektet virker uvelkomment for mange – en nødvendighed for samfundet men en udfordring for de lokale beboere. På workshoppen fokuserer vi på de muligheder, projektet kan åbne for nyt socialt liv i området, og idegenererer sammen med borgerne på, hvad disse forbedringer kan være. På den måde hjælper vi borgerne til at opleve det positive i situationen, så det ikke længere handler om frygt for ’et larmende gravearbejde’, men nærmere en forandring, der kan bidrage til noget godt i fremtiden.

“Workshoppen tiltrak en anden gruppe af beboere, end dem vi havde mødt ved vores tidligere arrangementer, og gav os derfor indsigt i deres ønsker og bekymringer i forbindelse med klimatilpasning af området. Der var tidligere antagelser, som blev bekræftet, og andre der blev tilføjet til listen over muligheder. Det har vi brugt meget konkret i forbindelse med udarbejdelsen af det første skitseforslag, som er under udarbejdelse netop nu. Blandt andet har vi adskilt de løsninger, som kræver en huslejestigning, fra de løsninger, som vil kunne finansieres gennem BlueKolding og Kolding Kommune, da netop huslejestigninger var en barriere, der kunne på sigt kunne forhindre en bred opbakning i området”

Lene Jæger Klausen, Kommunikationsdesigner, GELB Kommunikation
Vil du vide mere?

Kontakt

Liv Johanne Eskholm
Lab for Bæredygtighed og Design

Liv Johanne Eskholm

Studielektor, Studieretningsansvarlig for accessory design, underviser Design for Planet og accessory design