Water My City fra klimasikting til nye muligheder
- Deltagere fra Designskolen Kolding
-
Marie Due Hansen
Michael Molver
Thomas Zindorf Lagoni
Tobias Tøstesen
- Forsknings- og udviklings projekttype
- Design Camp
Forskning og udvikling - Projektperiode
- 2017
- Projektledelse
Liv Eskholm, Lykke Kjær
- LAB
- LAB for Bæredygtighed og Design
- Samarbejdspartnere
- Kolding Kommune, By- og Udviklingsforvaltningen
Bovia Boligadinistration
Borgere i boligområdet Brændkjær
Om projektet
Vi er nødt til at handle på klimaforandringer, ikke bare i den måde, vi lever på, men også ved at sikre de byer, vi lever i. Hvordan kan vi klimasikre, på en måde, så det tilmed skaber mere værdi for lokalområdet og de mennesker der bor der?
Projektets mål og formål
At skabe en workshop blandt interessenter i området, for at blive klogere på, hvilke initiativer borgerne i Brændkjær virkelig vil værdsætte i deres nærmiljø.
Projektets metoder og resultater
Baseret på materiale udviklet under DesignCamp2017, faciliterer vi sammen med studerende, en workshop for Kolding kommune, entreprenører, boligadministratorer og borgere i boligområdet Brændkjær, som står foran en større klimasikring og udgravning af et eller flere basinanlæg. Vi sætter fokus på den betydning klimaforandringer har i lokalområdet. Projektet virker uvelkomment for mange – en nødvendighed for samfundet men en udfordring for de lokale beboere. På workshoppen fokuserer vi på de muligheder, projektet kan åbne for nyt socialt liv i området, og idegenererer sammen med borgerne på, hvad disse forbedringer kan være. På den måde hjælper vi borgerne til at opleve det positive i situationen, så det ikke længere handler om frygt for ’et larmende gravearbejde’, men nærmere en forandring, der kan bidrage til noget godt i fremtiden.