Industrielt
design

Uddannelsens varighed
BA: 6 semestre (180 ECTS). KA: 4 semestre (120 ECTS)
Studiested
Designskolen Kolding
Frist for optagelse
BA: 15. marts kl. 12.00 via KOT. KA: 1. juni
Optagelsesprøve
Studiestart

Om uddannelsen

Med overgangen fra industrisamfund til et videns- og kommunikationsbaseret samfund befinder industrielt design som fag sig i en brydningstid. Uddannelsen fokuserer på designløsninger, der sammentænker funktion, form og produktionsapparat til en samlet designløsning.

På industrielt design vil du som studerende arbejde med klassiske designværktøjer som:

• Skitsering - både på papir og digitalt
  • 3D modellering
  • Modelbygning

Du kommer også til at beskæftige dig med nye designdiscipliner såsom servicedesign, facilitering og 'design-thinking', som er mere overordnede koncepter for brugernes fremtid og de immaterielle værdier, produkterne bærer med sig. Derfor er brugerobservation og kortlægning af brugernes handlingsmønstre et kerneområde for faget.

Industrielt design lægger vægt på idégenerering, formgivning, funktion, formidling og visualisering samt evnen til at samarbejde med virksomheder og andre faggrupper - fra merkonomer og ingeniører til sociologer og antropologer. Fagområdet samarbejder løbende med en lang række virksomheder om undervisning og projektudvikling, herunder bl.a. Bang & Olufsen, Lego, Innovation Lab og Kildemoes.

Som led i skolens overordnede indsatsområder er leg, bæredygtighed og velfærd gennemgående temaer for en lang række af projekterne.

Som industriel designer lærer du at tænke konceptuelt i kombination med konkret formgivning. Du uddannes til at sammentænke funktionalitet, æstetik og social ansvarligehd i udvikling af produkter. Du lærer at vurdere designrelaterede etiske problemstillinger og du uddannes i evnen til at skabe design ved at identificere nye teknologiske muligheder i sammenspil med menneskelige behov. Du lærer at forstå og beherske konstruktionsprincipper og får viden om interface-design og materialer, deres egenskaber og hvordan de bearbejdes. Du lærer at skabe prototyper og modeller herunder 3D-modellering og visualisering. Derudover får du kendskab til industrielle arbejds- og produktionsmetoder, og du bliver dertil klædt på til at formidle tværfaglige projekter.

Tværfaglig undervisning

På Designskolen Kolding har vi fokus på at uddanne designere, som ikke alene er talentfulde inden for et fagligt speciale men også kan arbejde på tværs af fag. Som studerende hos os vil du møde fag, som er fælles for alle; tegning, form- og farvelære, designmetode, æstetik og videnskabsteori. Du vil blive trænet i at formidle dine kompetencer og få en grundlæggende forretningsforståelse.

Undervisningsformer

Undervisningen på Designskolen Kolding afhænger af fagområde, det specifikke faglige indhold og den konkrete designfaglige disciplin. Du lærer at arbejde selvstændigt, i teams og projektorienteret med egne og fælles designopgaver.

En stor del af undervisningen er praktisk orienteret og rettet mod konkrete designprojekter. Du vil ligeledes stifte bekendtskab med teori gennem forelæsninger, workshops og skriftlige opgaver.

Undervisningen foregår på værksteder og i åbne laboratorier, hvor du som studerende eksperimenterer med dit fag og udvikler dine arbejdsmetoder analogt som digitalt.

Projektarbejde

Projektarbejde er en væsentlig del af uddannelsen på Designskolen Kolding og du vil blive stillet overfor en række selvvalgte eller stillede opgaver. På de første semestre vil projekterne være afgrænsede og forholdsvist enkle men undervejs i studieforløbet vil de blive mere udfordringsrige.

Opgaverne løses individuelt, i samarbejde med andre studerende indenfor samme fagområde, i tværfaglige teams og/eller i samarbejde med virksomheder eller institutioner.

Virksomhedssamarbejde og praktik

Du vil få rig mulighed for at samarbejde med virksomheder i løbet af din studietid. Virksomhedsamarbejder har til formål at give dig mulighed for at arbejde under vilkår og med problemstillinger, som findes i designfagets professionelle virkelighed. Et virksomhedssamarbejde vil kunne ruste dig yderligere til at møde erhvervslivet efter endt uddannelse og være med til at sikre dig en god, faglig og relevant beskæftigelse.

På Designskolen Kolding er praktik blevet en obligatorisk del af BA-uddannelsen. Erfaring har vist, at studerende, der har haft et praktikophold, har nemmere ved at komme i beskæftigelse efter endt uddannelse. Desuden åbner et praktikophold op for branchekendskab, netværk og relevante kontakter.

Internationalisering

På Designskolen Kolding arbejder vi globalt, og vi har outposts i både Brasilien og Kina. Her får du mulighed for at arbejde sammen med lokale studerende og virksomheder. Gennem projektarbejde bliver du trænet i at arbejde med globale problemstillinger og på tværs af kulturelle forskelligheder.

Du får mulighed for at deltage i internationale masterclasses og camps, hvor vi inviterer studerende fra nogle af verdens førende designskoler til Kolding.

På Designskolen Kolding bliver du en del af et alsidigt, internationalt studiemiljø med adskillige gæstestuderende, internationale undervisere samt internationale studerende.

Fagleder

Peter Barker dimitterede med en bachelorgrad i maskinindustri, inden han i 1987 tog en master i industrielt design på Royal College of Art. Han har virket som professor I Industrielt Design på California State University Long Beach samt forelæser og uddannelsesleder ved instituttet for Industrielt Design på universitetet I Coventry. Hans roller har også omfattet poster som gæsteforlæser og censor ved flere andre britiske og et spansk universitet. Peter Barker kommer senest fra en stilling som faglig leder på Industrielt Design på det anerkendte Central Saint Martins i London.