Kandidat

Fakta

Varighed
4 semestre / 120 ECTS
Sted
Designskolen Kolding
Ansøgningsfrist
1. marts
Optagelsesprøve
Nej
Semesterstart
September
Studieafgift
€ 14.000 pr. studieår for ikke-EU-borgere

Kandidat i design

På Designskolen Koldings kandidatuddannelse bruger du dine designfaglige kompetencer inden for æstetik og funktion til at reframe relevante problemstillinger og skabe meningsfulde og emotionelle designløsninger. Målet er at designe nye måder for mennesker at interagere på samt producere, forbruge og agere.

Vi bygger på den danske, demokratiske designtradition. I samarbejde med omverdenen er det vores ambition at skabe bæredygtige og inkluderende løsninger med legen og kreativiteten som løftestang. 

Med den målsætning for øje får du en dyb og udvidet forståelse af designfagets metoder, teknikker og teori og supplerer dermed den viden samt de kompetencer og færdigheder, du har med dig fra din bacheloruddannelse.

Uddannelsen er bygget op som et kryds mellem de designfagligheder, du har tilegnet dig på din relevante bacheloruddannelse (fagområde), som videreudvikles i en tematisk kontekst (fokusområde), du udfolder dig indenfor.

Udgangspunkt i dit fagområde / subject area
På kandidatuddannelsen tager du afsæt i fagligheden fra din bacheloruddannelse. Vi arbejder med udgangspunkt i følgende 5 fagområder: 

  • Accessory design
  • Beklædningsdesign
  • Industrielt design
  • Kommunikationsdesign
  • Tekstildesign

Det er vigtigt, at du i din ansøgning vælger det fagområde, du ønsker at udvikle og udfolde dine designprojekter indenfor, da du vil få faglig sparring, vejledning og blive udfordret på dine praksisnære færdigheder inden for netop det specifikke fagområde.

Valg af fokusområde / focus area
Sammen med dit valg af fagområde beder vi dig vælge imellem 3 tematiske fokusområder:

  • Socialt design (Design for People)
  • Bæredygtighed og design (Design for Planet)
  • Leg og design (Design for Play)

Fokusområderne er en unik mulighed for at koble og udvikle dit fagområde og din læring til emner og brancher, som du brænder for og ser dig selv bidrage til i fremtiden. 

Praksis og anvendelse
Kandidatuddannelsen prioriterer samarbejde med den private og offentlige sektor samt individuelle fag med udgangspunkt i konkrete cases. Både samarbejder og fag har fokus på det praksisnære og anvendelsesorienterede. 

I din dagligdag kommer du til at arbejde med redskaber, teknikker, koncepter og metoder i et anerkendende, internationalt og tværfagligt miljø med dygtige og dedikerede undervisere og nem adgang til værkstedsfaciliteter.

Din titel
Kandidatuddannelsen afsluttes med et eksamensprojekt, og du bliver tildelt titlen cand.des. 

På eksamensbeviset vil vi også angive din særlige kombination af fagområde og fokusområde fx Communication Design for Play, Textile Design for People eller Industrial Design for Planet.

Focus areas

Design for People

Design for People tager afsæt i menneskers behov og adfærd. Du bliver undervist i designteori, -proces og -metoder, der gør dig i stand til at udvikle løsninger, som adresserer menneskelige, sociale og samfundsmæssige udfordringer. Som studerende skal du derfor have en social og samfundsmæssig bevidsthed samt lyst, vilje og mod til at sætte dig ind forskellige brugertyper.

Læs mere

Design for Planet

Design for Planet adresserer en af samtidens allervigtigste udfordringer, nemlig at skabe en mere bæredygtig verden. Vi beskæftiger os både direkte og indirekte med FN’s 17 verdensmål. Som studerende skal du have lyst til at arbejde med bæredygtige agendaer og have et stærkt designfagligt fundament samt være fagligt modig og nysgerrig.

Læs mere

 

Design for Play

Design for Play introducerer dig til legen som motiverende faktor i design- og udviklingsprocesser med henblik på at skabe meningsfulde produkter, services og systemer. Som studerende skal du kunne lide at gå nye veje og udfordre dig selv og andre igennem legende oplevelser. Du bliver frontløber for nye måder at designe på i et samfund og arbejdsmarked, der kalder på kreativitet og innovation.

Læs mere

 

Find dit fagområde / subject area

På kandidatuddannelsen tager du afsæt i den faglighed, du har fra din bacheloruddannelse og videreudvikler den.

Det gør du i form af praksisnære opkvalificeringer med udgangspunkt i den højeste standard indenfor dit fagområde. Men også i form af projektarbejder, hvor du bliver udfordret til at udvikle fagområdets metoder og teknikker gennem arbejdet med problemstillinger inden for dit fokusområde. Sagt med andre ord, får du på kandidaten skærpet din bevidsthed om relevans og kontekst, samtidig med at du udvikler dine kompetencer inden for formgivning. 

Gennem uddannelsen får du en høj grad af indflydelse på, hvordan du ønsker at udvikle din faglighed og specialisere dig i netop det, som du brænder for. Du får løbende vejledning af faglige eksperter, for hvem det er vigtigt at møde dig præcis der, hvor du er i din designproces. 

Fra studiestart får du et specialiseret kursus over fem uger i designpraksis og prototyper indenfor dit fagområde, så du kan udfolde din formgivning på et højt æstetisk og funktionelt niveau. Det er essentielt, at du bliver klædt på til at sætte dine designløsninger i en relevant kontekst med en høj grad af finish og high fidelity. 

Du vil i løbet af uddannelsen blive tilbudt forskellige værksteds- og teknologidrevne masterclasses.  

Inden du ved uddannelsens afslutning afleverer dit kandidatprojekt, som skal udføres i samarbejde med en ekstern partner, kommer du i praktik og afprøver dine færdigheder og kompetencer. 

Fem fagområder / subject areas
På Designskolen Kolding kan vi understøtte en faglig udvikling indenfor de følgende fem fagområder: 

  • Accessory design 
  • Beklædningsdesign 
  • Industrielt design 
  • Kommunikationsdesign 
  • Tekstildesign 

Det er vigtigt, at du i din ansøgning vælger det fagområde, du ønsker at udvikle og udfolde dine designprojekter indenfor, da du vil få faglig sparring, vejledning og blive udfordret på dine praksisnære færdigheder inden for netop det specifikke fagområde. 

Det vil sige, at hvis du eksempelvis har en bachelor i tekstildesign og ønsker at fortsætte med at udfolde dig tekstilfagligt, så skal du vælge tekstildesign. Ønsker du derimod at bevæge dig fra tekstilfaget over i feltet for kommunikationsdesign, skal du vælge kommunikationsdesign. Hvorvidt du bliver optaget vil afhænge af kvaliteten af dit portfolio set i forhold til det pågældende fagområde. 

Kommer du med en bachelorgrad, der dækker flere af vores fagområder, skal du vælge det område, du ønsker at dygtiggøre dig indenfor. 

Subject areas

Accessory design

På fagområdet accessory design kan du udkomme med designprojekter, så forskelligartede som smykker, sko og tasker. Uddannelsen placerer sig i krydsfeltet mellem industrielt design og beklædning. Fælles for produktgrupperne er, at de er karakteriseret ved at være dekorative og funktionelle objekter, som vi bærer på kroppen. Du kommer altså til at arbejde med formgivning af objekter i spændingsfeltet mellem identitet og produkt. 

Læs mere om accessory design på Designskolen Kolding

Beklædningsdesign

Fagområdet beklædningsdesign er for dig, som er fascineret af beklædning – uanset om du er interesseret i æstetik, funktion eller hvordan tøj afspejler identitet og samtid. Gennem prototyper, som du udarbejder analogt og digitalt, bliver du skærpet i dit valg af materiale, farver, komposition, proportion og løsninger og udvikler dine kompetencer indenfor formgivning. 

Læs mere om beklædningsdesign på Designskolen Kolding

Kommunikationsdesign

På fagområdet kommunikationsdesign skal du skærpe din evne til at designe kommunikation og skabe budskaber, der opfylder en præcis målsætning. Du arbejder med at skabe stærke, visuelle fortællinger, der berører mennesker følelsesmæssigt og engagerer dem i dine budskaber. Det gør du ikke bare med det formål at skabe noget, der er smukt og æstetisk – det handler også om at påvirke folk til at foretage en handling eller ændre adfærd. 

Læs mere om kommunikationsdesign på Designskolen Kolding

Subject areas

Industrial design

Fagområdet industrielt design dækker over en bred gruppe af designprodukter fra barbermaskiner over grundvandspumper til dronepostkasser, der selv afhenter breve og pakker. Fælles for hele fagområdet er, at du kommer til at arbejde i spændingsfeltet mellem æstetisk formgivning, funktionelle aspekter, produktionstekniske muligheder og menneskelige hensyn. Du skal udvikle koncepter og produkter, som baserer sig på visionære forestillinger om den fremtid, dit design skal være med til at skabe. 

Læs mere om industrielt design på Designskolen Kolding 

Tekstildesign

På fagområdet tekstildesign formgiver du blandt andet materialer og overflader, som vi har tæt på kroppen. Derfor er det vigtigt, at du forstår din bruger og den kontekst, materialet skal anvendes i og det emotionelle potentiale, tekstilerne rummer. Som tekstildesigner brænder du for at forstå og udfordre nutidens systemer, produktionsformer og brugspraksisser, for derved at kunne skabe noget nyt og bedre i fremtiden. 

Læs mere om tekstildesign på Designskolen Kolding

Optagelse

Kandidatuddannelsen for dig

Designskolen Koldings kandidatuddannelse er for dig, som:

  • vil have indflydelse på din egen uddannelse og oplever, at du har det 
  • kan anvende din viden og praksis samt udfolde og udvikle dit designfaglige niveau fra BA-uddannelsen 
  • kan lide at udforske og har plads til undren
  • er en vidensressource og måske har lyst til at indgå i kunstnerisk udviklingsarbejde
  • har dyb viden og faglighed og samtidig formår at være pragmatisk og derigennem skabe forandringer 
  • har lyst til at blive bevidst som din egen faglige identitet som designer for derigennem at kunne bidrage til faget og til verden 

Virksomhedssamarbejder

Designskolen Kolding ønsker, at virksomheder, offentlige institutioner og det omgivende samfund generelt bliver bekendt med det kreative og innovative potentiale, som et samarbejde med en designer rummer. På samme tid ønsker vi at gøre dig jobparat. Netop derfor udgør virksomhedssamarbejder en af hjørnestenene i undervisningen, og du vil opleve, at du i forbindelse med dit studie kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger i samarbejde med danske og internationale organisationer. Dermed vil du allerede som studerende arbejde i konkrete kontekster og med design, som er med til at gøre en forskel. Det gør omstillingen til jobmarkedet meget nemmere. Kandidatuddannelsen afsluttes med en kandidatopgave i samarbejde med en virksomhed eller organisation efter eget valg.

Karrieremuligheder

Designprocesser og designmetoder kan bidrage i alle dele af samfundet, så med en kandidatgrad i design venter der dig en verden af muligheder. Afhængig af dit speciale kan du vælge at arbejde med fx mode, smykker, sko, interiør eller forskellige former for visuel kommunikation, og det kan være, du får ansættelse hos en af vores faste samarbejdspartnere. På grund af designfagets anvendelsesmuligheder og den brede vifte af kompetencer, du tilegner dig på din uddannelse, kan det også være, du får job inden for et område, du ikke normalt forbinder med design, fx sundhedssektoren, en kommune eller andet.

Hvad kan jeg blive?

Kandidat i designledelse

Syddansk Universitet udbyder i samarbejde med Designskolen Kolding en kandidatuddannelse i designledelse. Uddannelsen optager både designstuderende og universitetsstuderende med en adgangsgivende, bestået bacheloruddannelse.

Kandidat i designledelse

Kontakt

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Sociale medier cookies tillader os at integrere med velkendte sociale mediers platforme. Formålet er en mikstur af marketing, statistik og interaktioner med 3. parts platformen.
Nødvendig for at afspille YouTube videoer