Design for Planet

LAB for Bæredygtighed og Design

Laboratoriet for Bæredygtighed og Design

Bæredygtighed er et vigtigt strategisk fokusområde for Designskolen Kolding forankret i et trebenet vidensgrundlag: forskning, kunstnerisk udvikling og praksis. Det er dette vidensgrundlag, som udgør fundamentet i Laboratoriet for Bæredygtighed og Design.

Vi arbejder ud fra princippet om, at “doing is thinking”. Gennem konkrete samarbejder og kunstneriske udviklingsopgaver genererer Laboratoriet for Bæredygtighed og Design således viden om og eksempler på, hvordan design bidrager til udvikling og implementering af meningsfulde produkter, services og systemer.

Bæredygtig Fremgang

Gratis innovationsløft

Et af projekterne i Laboratoriet for Bæredygtighed og Design hedder Bæredygtig Fremgang. Her udbyder vi, i samarbejde med designklyngen D2i, et fuldt finansieret innovationsforløb i workshopformat, til små og mellemstore virksomheder.

Vil du udvikle din virksomhed med bæredygtighed som en driver af vækst og forandring? Ønsker du at styrke virksomhedens innovative forandringskraft gennem design, for at kunne skabe præcise bæredygtige produkter, services og systemer, med relevans for jeres brugere.

Laboratoriets designere faciliterer forløbet baseret på designtænkning og innovationsprocesser. Bæredygtig udvikling, de 17 verdensmål, cirkulær økonomi som forretningsmodel er nogle af de tematikker, vi arbejder med. Et forløb hvor I vil have fuldt fokus på egen virksomheds praksis og potentiale.

Har du spørgsmål, så kontakt projektleder Liv Eskholm på telefon: 26 12 35 81 eller e-mail: lje@dskd.dk

Sammen kan vi blive klogere på bæredygtighed

Designskolen Kolding har gennem de seneste 20 år, undersøgt hvordan designtænkning kan være forandringsagent for bæredygtighed. Vores praksisnære viden er båret af erfaring gennem praksis og teori, et fundament af unikke kompetencer inden for uddannelse, udvikling og forskning i design.

Det er et stærkt ønske for Designskolen Kolding, at vores viden ikke blot kommer de studerende, men også det omkringliggende samfund til gode. At erhvervslivet, de offentlige systemer og andre oplever det kreative og innovative potentiale, som samarbejde mellem designere og virksomheder rummer.

Vi udvikler fortsat denne viden igennem samarbejder med diverse vidensinteressenter, det være sig andre forskningsinstitutioner, kommuner, organisationer eller virksomheder.

Vi er altid på udkig efter nye samarbejder, der kan udfordre vores fælles viden og eksisterende tilgange, så vi kan fremskynde og understøtte viden og innovation inden for bæredygtig udvikling gennem strategiske designtilgange.

Har du behov for facilitering af en specifik opgave? Har du lyst til at samarbejde, problemstillinger du ønsker udfoldet, eller andre ideer til fælles udviklingsprojekter?
Så kontakt Anne-Mette Hummel Holm på telefon 25 44 36 91 eller e-mail amh@dskd.dk

 

Cirkulær økonomi og forretning

Kontakt