Amalie Kvistgaard
11 feb. 2015 / Nyt om de studerende

Amalie Kvistgaard

24 år Industrielt Design
Af Marianne Baggesen Hilger

Hvorfor valgte du Designskolen Kolding? Det har været en langt proces, og jeg har ikke altid vidst, at jeg ville være designer. Jeg gik på gymnasiet og troede, jeg ville læse statskundskab, men mens jeg havde sabbatår, gik en af mine veninder på Kunst og Design i Aarhus, og det var så fedt, det hun lavede, at jeg også startede på skolen. Jeg søgte ind på mode- og tekstillinjen, men efter tre uger skiftede jeg linje. ID er den helt rigtige linje for mig.

Kom du ind første gang? Ja. Kolding var min førsteprioritet, fordi jeg gerne ville være tæt på Aarhus, hvor jeg kommer fra.

Hvorfor skiftede du linje? Jeg søgte tekstil, fordi jeg interesserer mig for materier og form og ikke så meget funktion. Men jeg fandt ud af, at Jeg bedre kunne arbejde med det, jeg brænder for, på ID. Jeg fik lov til at skifte ret hurtigt, og lærerne lod det være op til mig at vælge, om jeg bedst kunne se mig selv på tekstillinjen eller på ID.

Hvad er det bedste er ved dit studium? Der er meget stor frihed til at gøre det, man brænder for.

Hvad er mindre godt? Det er meget uigennemskueligt, hvad folk på skolen laver. F.eks. har skolen forskningsafdelinger, som jeg ikke ved, hvad laver. Jeg savner at kunne udnytte den viden, de ligger inde med. Skolen har også meget fokus på bæredygtighed, men jeg synes tit, at argumentationen for, hvorfor et bestemt design er bæredygtigt er meget tynd. Jeg tror ikke på, at vi skal redde verden med design.

Hvorfor ikke? Jeg tror ikke på, at verden skal reddes. Det må være menneskeheden, vi taler om, og så synes jeg, det er vigtigere at løse de problemer, vi oplever nu og her, end dem som måske opstår om mere end 100 år.

Hvad laver du på ID? Jeg får lov til at flytte mine kreative evner til et nyt niveau, og jeg får stor erfaring i at arbejde med form og materialer. Vi har lige arbejdet med ergonomi, og jeg valgte at lave en stiksav inspireret af arkæologien.

Hvorfor arkæologi? Det har altid interesseret mig, og jeg synes, det er vigtigt at se på de traditioner, vi har. Det er vigtigt for mig, at de ting, jeg laver, passer til den kulturelle kontekst, og derfor mener jeg, det er vigtigt at kigge på fortiden. De tidligste save, man har fundet, er lavet af dyrekæber og andre rester fra byttedyr. Jeg valgte at bruge bøffelhorn til skaftet. Det viste sig også at have nogle gode ergonomiske egenskaber, bl.a. fordi temperaturen tilpasser sig kroppen.

Hvad vil du gerne bruge din uddannelse til? Efter min bachelor vil jeg måske søge ind på skulptur på Royal College i London. Jeg har mange drømme, og jeg håber, at jeg vil kunne leve af det, der gør mig glad: At være designer.

Hvor bor du? Jeg boede i Kolding i et halvt år, men det var ikke lige mig. Jeg savnede mine venner, og derfor flyttede jeg tilbage til Aarhus. Det er meget højskole-stemning, når man bor her, og det kan jeg godt lide, men jeg savnede at være sammen med nogen, der læser noget andet.

Hvordan er livet som pendler? Vi er seks, der pendler sammen hver dag, og vi har det virkelig sjovt. Toget tvinger mig til at få slappet af, da jeg dårligt kan gøre andet. Hvis jeg tilmed får arbejdet lidt i toget, er det dejligt, men det er ikke et mål.

Hvad laver du i fritiden? Jeg løber, vinterbader og går til croquis.