
Billedet er fra Afgangsudstillingen i 2024. Foto: Katrine Worsøe
DO Something – design, der gør en forskel
Fra den 28. juni til 1. juli slår vi dørene op til en fejring af kreativitet, nysgerrighed og mod. Her præsenterer mere end 80 afgangsstuderende - bachelorer og kandidater - deres bud på, hvordan design kan være en aktiv kraft i en turbulent tid. Det er eksperimenter, løsninger og idéer, der både rører og rykker – og som viser, hvordan design kan forme fremtiden med omsorg, indsigt og kant.
Oplev scenebeklædning skabt af genbrugsmaterialer, hvor kunstnerisk identitet møder bæredygtighed. Prøv et dialogværktøj, der hjælper pædagoger med at tale om seksualitet og trivsel med mennesker med handicap. Se, hvordan børns møde med kirkegården kan blive trygt og meningsfuldt gennem leg og design.
Oplev gardiner, der skaber en rolig og drømmende stemning i et storrumskontor gennem farver og sanselige tekstiler. Se, hvordan avantgarde mode forener skulpturelle former med komfort, funktion og holdbarhed gennem digitale værktøjer og materialeeksperimenter.
Mød de små, men betydningsfulde designs – som en pendellampe, der tilpasser lyset efter stemningen, og et nyt brillehængsel, der forener funktion og æstetik. Gå på opdagelse i typografi, der ikke bare formidler, men skaber følelser af tid, sted og nærvær.
Alt det og meget mere…
Der er fri entré, og udstillingen er åben for alle – både designinteresserede, samarbejdspartnere og nysgerrige sjæle. Der vil i løbet af de fire dage også være særlige events og arrangementer. Følg med på vores hjemmeside og sociale medier.
Åbent hver dag kl. 11.00–16.00 i perioden 28. juni – 1. juli 2025.
Kom og se, hvordan design kan gøre noget – og mød dem, der gør det!
Designskolen Kolding, Ågade 10, 6000 Kolding
Tak til Augustinus Foundation, Den Faberske Fond, EWII, Frimodt-Heineke Fonden, Tage Vanggaard og Hustrus Fond.

Billedet er fra Afgangsudstillingen i 2024. Foto: Katrine Worsøe

Freya Brinkmann, bachelor i industrielt design, har undersøgt hvordan en pendellampe kan skabe dynamisk belysning gennem mekanisk bevægelse af lampeskærmene. Designet er inspireret af tulipanen, både i form og farve, samtidig med at det tydeligt viser sine mekaniske komponenter. Samarbejdspartnere: TRITECH, Louis Poulsen, Mirit Glas.

Modulær scenebeklædning til udlejning skabt af genbrugsmaterialer. Kollektionen har titlen ’Forest fairies’ og er designet af Helena Troelsen, afgænger fra Design for Planet med speciale i beklædning. Samarbejdspartnere: Det Kongelige Teaters skræddersal og ’Vild med dans’ kostumier.

Accessory designer Aksel Thygesen har med sit projekt undersøgt, hvordan man kan udvikle et nyt hængsel til en brillekollektion Samarbejdspartner: LINDBERG.
Ellen Van Meerbeek, designer med speciale i Design for Play og industrielt design, har arbejdet sammen med Horsens Sund By om en børnevenlig rygsæk til kirkegårdsbesøg. Rygsækken, udviklet med børn, gør besøg ved graven trygge og legende med inspirationskort og et tæppe, der skaber et roligt rum.

Kan en skrifttype signalere fuglefløjt, bølgeskvulp, bindingsværkshuse i pastelfarver og tid til personlig refleksion? Kommunikationsdesigner Laura Henriksens projekt har haft som mål at skabe et skriftsnit, der tilføjer til oplevelsen af at besøge vandreruten Øhavsstien på Sydfyn. Samarbejdspartner: Nicolaj Bak, Overtone.

Tekstildesigner Emma Kjær har undersøgt, hvordan gardiner kan skabe en rolig og drømmende stemning i et storrumskontor på Kolding Bibliotek. Undersøgelsen bygger på litteratur, interviews og sanselige erfaringer. Samarbejdspartnere: Kolding Bibliotek og Kjellerup Væveri.

Med digitale værktøjer som CLO 3D og Gravity Sketch samt materialeeksperimenter undersøger projektet, hvordan skulpturel og avantgarde mode kan kombinere visuelt udtryk med komfort, funktion og holdbarhed. Designet af Elena Holban, beklædningsdesigner. Samarbejdspartner: Liselotte Hornstrup.

Mudita Agarwal, kandidat i Design for People med speciale i kommunikationsdesign, har designet et engagerende og pædagogisk dialogværktøj til at støtte pædagoger, der arbejder med mennesker med handicap, i at facilitere holistiske samtaler om sex og seksualitet.
Samarbejdspartner: Henrik Larsen og Laura Kornholt, Respex I/S.