Olafur Haraldsson
21 maj 2015 / Nyt om de studerende

Keep on

Jobbet ligger ikke om hjørnet og venter på dig. Du skal tro på dig selv og blive ved med at skabe.
Af bw@dskd.dk

Sådan lyder opfordringen til årets nyuddannede kandidater fra islandske Olafur Haraldsson, som blev uddannet industriel designer på Designskolen Kolding 2011.

I dag er han tilbage for en kort bemærkning for at tale med skolens rektor Elsebeth Gerner Nielsen og for at høre et foredrag med Dan Goods fra NASA. Olafur Haraldsson er netop fyldt 30 år men trods sin unge alder har han allerede skabt sig en imponerende karriere idenfor sit felt.

Han driver dels et softwarefirma, der laver programmer indenfor ’Photogrammetry’, der kan skabe 3D modeller af fotos. Dels åbnede han sidste år Aurora Northern Light Center i Reykjavik. Et museum der på meget mere end en måde behandler fænomenet nordlys.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være selvstændig, fordi det giver mig en frihed til at gøre, hvad jeg vil. Det er i høj grad også lykkedes takket være Barnabas Wettons undervisning. Han er i uhørt grad god til at skubbe sine studerende ud af deres komfortzone, siger Olafur Haraldsson, som har rejst mere end 1 million kilometer med fly med sit firma.

Islændingen har bl.a. været i New York, fordi han har lavet 3D effekter til musikeren Björks film, Black Lake, som blev udstillet på MOMA, men i det hele taget er Olafur Haraldsson ikke bange for at tage imod nye udfordringer, og den indstilling vil han gerne kaste videre til skolens studerende.

- Der er ingen grund til at fortsætte ud af den vej, man kender. Når man er under uddannelse, skal man prøve noget nyt. Det er det, det går ud på, når man er studerende. Og man skal blive ved med at tro på sig selv og blive ved med at skabe, siger Olafur Haraldsson.

Efter sin uddannelse har Olafur Haraldsson været tilknyttet skolen som underviser, og han mener, at den vigtigste opgave for skolen ligger i at styrke de digitale kompetencer.

- Det er vigtigt, at de studerende får nogle meget stærke digitale kompetencer, og at de kan gøre sig gældende på de digitale medier, siger Olafur Haraldsson.