Lille luksus åbner op for store naturoplevelser
”For 6-7 år siden var jeg sådan en, der aldrig havde været særligt meget i naturen. Men en østerstur til Vadehavet var en øjenåbner. At stå der klokken 6 om morgenen i waders og bare tage det hele ind. Det var stort, men det havde også krævet meget forarbejde at planlægge: Hvad er den fedeste østerskniv, hvad er teknikken, hvordan hænger det hele sammen? Den der basale viden om at begå sig i naturen vil jeg gerne være med til at formidle og materialisere, så andre også kan få nogle storslåede naturoplevelser. Og man behøver slet ikke rejse langt væk. Der er så mange forskellige typer natur i Norden. Nogle gange bliver man bare lidt blind på de steder, man har tæt på.”
”Jeg har designet en serie udstyr, der understøtter de fleste outdoor-aktiviteter: et grillsæt, et campingsæt og et finere madlavningssæt. Objekter, der tillader almindelige mennesker at tage på opdagelse i naturen. Objekter, der fungerer som guidelines, ikke som regler. De er skabt til en weekendtur eller et par dages hiking, så de størrelsesmæssigt passer til en lille oppakning. Og foldebordet kan du også tage med ned i parken, hvis du bor i en større by.”
”Mit afgangsprojekt fra Designskolen Kolding indeholder desuden tre aktivitetspakker med udstyr til en specifik oplevelse: østerssafari, undervandsjagt med håndspyd eller krabbefiskeri. Det er tre meget forskellige aktiviteter, for jeg ville skabe noget, der appellerer til alle. Krabbesættet er en forfinet udgave af ’snor-med-klemme’, så det både kan bruges af en nysgerrig fireårig og af en midaldrende mand på jagt efter nye naturoplevelser.”
”Der er noget fascinerende ved de små luksusser, man finder i hverdagen. Jeg har selv en schweizerkniv, som jeg er virkelig glad for; en lille ting med høj kvalitet, der derfor opleves som en luksus. Den følelse har jeg villet overføre til min produktserie. Hvert objekt skal være et lille affektionsbatteri, som du er helt ked af at pakke væk, når du kommer hjem fra tur. For eksempel er gryden udformet, så den også kan bruges som præsentationsskål derhjemme.”
”Mit projekt er ikke nødvendigvis ’back-to-basics’. Det er en balance mellem ønsket om at finde tilbage til en simplere tid og så samtidig huske at bevæge sig fremad. For eksempel bruger jeg en del titanium, som er et teknisk og avanceret materiale, fordi det bare er bedst egnet til formålet. Vi kan tage nogle værdier med fra vores fortid, men hvis man er alt for militant omkring det, mister man noget funktion. Personligt ville jeg heller aldrig undvære min iPhone, heller ikke ude i naturen. Man skal ikke være bange for at tilføje noget nyt, hvis det giver mening.”