
Laura Ellemark Lange
Hvorfor valgte du Designskolen Kolding? Jeg har villet være designer hele mit liv. Min mor er designer indenfor mode og tekstil, og min far er uddannet snedker, og i mange år troede jeg, at det var modelinjen, jeg ville vælge. Jeg syede rigtig meget og gik ekstremt meget op i tøj.
Jeg har gået på Krabbesholm Højskole, og bagefter søgte jeg ind på modelinjen på designskolen i København men kom ikke ind. Efterfølgende arbejdede jeg på en tegnestue på Nørrebro, som laver interiør og scenografi, og det gik op for mig, at det var meget mere mig at lave industrielt design.
Året efter søgte jeg igen ind på Designskolen og Arkitektskolen i København men kom ikke ind. Jeg brugte endnu et år på at få erfaring, og tredje gang søgte jeg alle de skoler, jeg kunne komme i tanke om. Designskolen Kolding var min 2. prioritet, fordi København har en mere specifik møbel- og rumlinje.
Jeg kom til samtale i København, men jeg havnede i Kolding, selvom jeg aldrig havde været på skolen før eller havde mødt nogen fra skolen. Det eneste kendskab, jeg havde var gennem en lærer, som har undervist på begge designskoler, og hun har altid talt for Kolding. I dag er jeg glad for, at det blev Kolding.
Hvad er det bedste ved skolen? Sammenholdet og åbenheden mellem de studerende og lærerne. Der er en meget flad struktur på skolen, og jeg kan sagtens gå til en 5. års elev, uden jeg føler mig på et lavere niveau, fordi alle har lyst til at hjælpe hinanden. Jeg sætter også meget stor pris på det samarbejde, skolen har med virksomheder.
Hvad kan du mindre godt lide? Beliggenheden. I København sker der meget hele tiden, og man bliver påvirket af tendenser og ting, der sker indenfor faget. Men det kan også være en fordel at bo i en mindre by som Kolding, fordi man bliver meget fokuseret på sit arbejde på skolen.
Hvad har overrasket dig mest? Jeg havde en forestilling om, at der var en ekstremt ambitiøs stemning på skolen, og at lærerne var skrappe. Men vi er meget lige. Jeg er også blevet positivt overrasket over Kolding. Det er faktisk en hyggelig by.
Fortæl om et projekt du har lavet? Jeg har lavet en stiksav. Vi skulle inddrage ergonomiske aspekter, fordi det er et gammelt håndværk, som har nogle mangler: Den er tung og ikke særlig nem at flytte rundt, bl.a. fordi der er en ledning.
Jeg lavede nye brugerundersøgelser blandt ’almindelige forbrugere’, fordi håndværkere måske ikke tænker over, om den kan forbedres, mens designere er kritiske overfor produkter, der findes og forsøger at finde ud af, om vi kan skabe noget, der er bedre.
Jeg valgte at fokusere på den moderne mand og gjorde saven æstetisk lækker og ergonomisk let at holde på. Den blev mere anvendelig for den almene bruger og ikke kun håndværkeren.
Hvad gjorde du ved den? Jeg omsatte de forslag til forbedringer, jeg fik, til nye former. Jeg valgte at sætte knappen i midten, så den kan bruges af både højre- og venstrehåndede, ledningen blev fjernet, og klingen blev justerbar og kunne køre begge veje.
Hvad vil du gerne bruge din uddannelse til? Jeg vil gerne arbejde med interiør. Både i lille og stor skala – måske i retning af indretningsarkitekt. Jeg synes, det er interessant at skabe helheder.
Hvor bor du? I bofællesskab med andre designstuderende. I weekenden er jeg i København.
Hvad laver du, når du ikke går i skole? Jeg underviser i cross fit og træner tre – fire gange om ugen. Jeg spiller guitar, er sammen med min kæreste og bruger tid på at finde inspiration fra andre designere.