01 mar. 2021 / Skolen og medarbejdere

Ledigheden blandt designere falder markant

Helt nye tal viser, at langt færre nyuddannede designere går ledige. På Designskolen Kolding er tallet lavere end nogensinde
Af Katrine Worsøe

Erhvervslivet har fået øjnene op for designere. Det viser seneste opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der hvert år måler ledighed blandt dimittender 2 år efter afsluttet uddannelse. Siden 2014 er der sket et markant fald i ledighed blandt design-dimittender. Hvor ledigheden blandt designere her lå 70 % over humanisterne er dette tal i 2017 og 2018 reduceret til blot 20-30 procent. Helt konkret var ledigheden blandt design-dimittender i 2017 på 26 % og i 2018 på 25 %.

På Designskolen Kolding var ledigheden i 2016 kun på 21 %. Det er en meget positiv udvikling for designbranchen og for Designskolen Kolding, mener rektor Lene Tanggaard, der også har et bud på, hvorfor det går så godt i Kolding:

- Evnen til at samarbejde, agere empatisk i sammenhæng med andre og ’gro’ ud af forskellighed er noget af det, vores studerende går herfra med. Kompetencer, der er udpeget som fremtidens guld. Dét tror jeg er en af grundene til, at vi har den laveste ledighed i mange år. Og jeg tror på, at vi i de kommende år får den endnu længere ned, siger hun.

Og netop evnen til at samarbejde, er noget af det, der bliver lagt mærke til ude i erhvervslivet:

- Det er i hvert fald den tilbagemelding, vi får, at vores studerende er rigtig gode til at indgå i projekter, men også til at lede projekterne. Vi lærer dem at tænke i helheder og at indgå i fælles projekter. Derfor kommer mange af vores studerende til at være dem, der leder projekterne, lyder det fra én af skolens undervisere. 

Falder du over et designer-job, så tøv ikke med at dele i vores alumnenetværk.