Unge og gamle skal sammen skabe grønne jobs
Projektet Grønne Forandringsagenter (el. Green Change Agents, red.) i Vejle og Kolding skal uddanne 30 unge og ældre ledige højtuddannede til Grønne Forandringsagenter, som gennem et nyudviklet forandringsværktøj skal tilbyde grønne løsninger til private virksomheder og offentlige organisationer.
Målet er, at agenterne ansættes til at gennemføre løsningerne inden for for eksempel klimatilpasning og ressourceoptimering, så 70 procent får et grønt job i projektperioden eller i forlængelse af projektet. Grønne Forandringsagenter er bare et af de fire pilotprojekter, som miljøminister Kirsten Brosbøl nu sætter i gang sammen med Enhedslisten, hvor unge akademikere i samarbejde med erfarne ældre skal løse miljøproblemer og skabe nye grønne jobs.
- Det er første gang, at vi får unge og ældre til at samarbejde om grøn omstilling. Med en fælles indsats kan de hjælpe mindre virksomheder med at få mere ud af mindre. For eksempel kan en restaurant få hjælp til at minimere madspildet, eller en vognmandsvirksomhed kan få hjælp til at spare penge ved at bruge mindre benzin. Pilotprojekterne gør det muligt at prøve nogle gode ideer af i virkeligheden og kan samtidig skabe flere grønne jobs, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.
Projekt Grønne Forandringsagenter gennemføres af det nyetablerede konsortium bestående af Vejle Kommune, Kolding Kommune, erhvervsnetværket Green Network og Designskolen Kolding.