Adjungerede
professorer

Anders Morgenthaler

Illustrator, interaktionsdesigner og filmskaber.

Anders Morgenthaler er kendt for sin tegneseriestribe, Wulffmorgenthaler, og sine mange bøger og film. Han er uddannet interaktionsdesigner fra Designskolen Kolding og animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole og har i sin professionelle karriere haft et højt aktivitetsniveau, der, kombineret med en stærk iværksætterånd, er resulteret i et utal af udgivelser, projekter og initiativer.

Anders Morgenthaler har sammen med sin partner Mikael Wulff skabt satirebrandet Wulffmorgenthaler, der bl.a. laver tegneseriestriber. Striberne kan læses i dagbladet Politiken og nu også i mere end 200 aviser i USA.

Som filmskaber har Anders Morgenthaler instrueret både musikvideoer, spillefilm og animationsfilm. Han er en eminent og ærlig historiefortæller, der formår at bevæge sig på tværs af medier, platforme og modtagere. Anders Morgenthaler har kant og er ikke bange for det kontroversielle og grænseoverskridende, som han bevidst bruger i sit både legende og seriøse univers.

Christien Meindertsma

Tekstildesigner og kunstner

Christien Meindertsma har allerede tidligt i sin karriere markeret sig internationalt med sin spørgende og udforskende tilgang til verden og de produkter, der omgiver os. I 2009 modtog hun en INDEX award for projektet ”Pig 05949”, hvor hun systematisk undersøgte, hvad hver enkelt del af en gris bliver brugt til og i hvilke produkter, vi som forbrugere møder grisen.

Christien Meindertsma er uddannet tekstildesigner fra Design Academy Eindhoven i Holland. Hun arbejder i et krydsfelt mellem materiale, produktion, design og kunst med et stærkt fokus på bæredygtighed og hvordan vi skaber og bruger produkter. Hun bruger design, æstetik og materiale til at tydeliggøre den kompleksitet, der ligger bag et produkt og som forbrugeren ofte ikke kan aflæse, eller bliver indviet i.

Christien Meindertsmas arbejde har bl.a. været udstillet på MoMA og Cooper-Hewitt National Design Museum i New York samt V&A i London og vundet en række priser.

Henrik Vibskov

Modedesigner og kunstner

Henrik Vibskov er en af de mest synlige og anerkendte profiler i dansk mode. Han er uddannet modedesigner fra Central Saint Martins i London, hvor han med sin afgangskollektion fik sparket døren ind til den internationale designscene, hvor han i dag markerer sig stærkt. Henrik Vibskov er eksempelvis den eneste skandinaviske modedesigner, der officielt deltager i herremodeugen i Paris. Hans tøj sælges verden over, og han har egne butikker i København og New York.

Henrik Vibskov sætter også sit præg på fremtidens modedesignere. Han underviser på Central Saint Martins i London, The Instituto Europeo Di Design i Madrid og The Antwerp Royal Academy of Fine Art i Belgien.

Henrik Vibskov er også kunstner. Han har udstillet på MoMA PS1 i New York, Palais de Tokyo i Paris, The Kennedy Center i Washington og senest på Kunstforeningen Gammel Strand i København.

Henrik Vibskovs designprofil er tydelig, velfunderet og krydsbefrugtet med et aktivt og bredt virke indenfor kunst, musik og kultur, som til stadighed medvirker til at informere og højne hans niveau som modeskaber.

Jesper Kongshaug

Lysdesigner

Jesper Kongshaug har arbejdet internationalt med lysdesign, lysteknologi og scenografi indenfor scenekunst, arkitektur og byudvikling siden 1990. Han er en af landets absolut førende og mest alsidige lysdesignere og bredt anerkendt for sit arbejde.

Jesper Kongshaug står bag en række store og kendte teater- og arkitekturlyssætninger, bl.a. Wagners "Nibelungens Ring" til Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater samt lyssætningen i Danmarks Akvarium, Den Blå Planet. Jesper Kongshaug blev for alvor internationalt kendt - og anerkendt - for sin scenelyssætning til forestillingen "Operation ORFEO", som han skabte i samarbejde med teatret Hotel Proforma. Opsætningen vakte stor opsigt og blev opfattet som en sensationel nyskabelse.

Den brede offentlighed kender Jesper Kongshaugs enestående forståelse og fortolkning af lyset fra Kastrup Lufthavn, hvortil han designede ovenlys i forbindelse med udvidelsen af lufthavnen.

Jesper Kongshaug har modtaget flere priser for sit arbejde, bl.a. Den Danske Lyspris og Nordisk Lyspris samt en Reumert for Hotel Proformas forestilling "War sum up".

Mads Quistgaard

Design Director i Urgent Agency

Mads Quistgaard har gjort sig bemærket som en af Danmarks mest markante grafiske designere. Mads Quistgaard har en bred designfaglig profil, med et særligt fokus på typografi, visuel identitet, corporate identity og branding, hvormed han har formået at sætte sit præg på flere store private og offentlige virksomheder som B&O, Danmarks Radio, D’Angleterre og Banedanmark.

Mads Quistgaard er uddannet arkitekt og master i design fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, KADK. Han har igennem hele sin professionelle karriere bevæget sig i krydsfeltet mellem kunst, undervisning og kommerciel forretning. Han er aktivt tilknyttet undervisnings- og forskningsmiljøet på flere uddannelsesinstitutioner. 

Mads Quistgaard er anerkendt nationalt og internationalt og har modtaget en lang række priser for sit arbejde.

Rebekka Bay

Creative Director hos Marimekko

Rebekka Bay har sat et tydeligt aftryk i den internationale modeverden. Som Creative Director stod hun bag udviklingen og lanceringen af det succesfulde mærke COS, et selvstændig brand under H&M-koncernen. COS gjorde Rebekka Bay internationalt kendt og eftertragtet. I 2011 blev hun hentet til Bruuns Bazaar, hvor hun som kreativ direktør synligt fornyede brandets kollektioner og stil. Kort efter kom hun til GAP i New York, hvor hun i dag er Creative Director og Executive Vice President, Head of Global Design.

Rebekka Bay er uddannet modedesigner fra Designskolen Kolding. Hun har altid haft en interesse for processen og kommunikationen i moden. Det afspejler sig også i hendes karriere, hvor hun ikke blot har haft fokus på at udvikle kollektioner, men helhedsoplevelser af brands. Moden skal ses og skabes i en sammenhæng. Det forstår Rebekka Bay, der med sin klare og kompromisløse designstil og store brand- og forretningsforståelse har formået at skabe sig et eftertragtet navn på den internationale designscene.

Simona Maschi

Medstifter, partner og direktør i CIID, Copenhagen Institute of Interaction Design.

Simona Maschi har siden 2006 stået i spidsen for CIID, som hun også er medstifter af. CIID er et internationalt anerkendt center for uddannelse, forskning og konsulentydelser inden for interaktionsdesign, med kunder som Intel, Toyota, Philips, Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk. Som uddannelsescenter tilbyder CIID en etårig uddannelse i interaktionsdesign på masterniveau i samarbejde med Designskolen Kolding. Uddannelsen er internationalt anerkendt og tiltrækker nogle af de største talenter inden for interaktionsdesign fra hele verden.

Simona Maschi har en MA i arkitektur og en PhD i industriel design, begge fra Politecnico i Milano. Hun er specialist i designmetoder og interaktionsdesign og har gennem sit arbejde i CIID opnået stor international anerkendelse og er ofte inviteret som foredragsholder og underviser ved uddannelser og konferencer verden over. Simona Maschi har desuden været lektor på den forhenværende designskole Ivrea i Italien.

Mads Nipper

CEO Ørsted

Mads Nipper har gennem 23 år været en drivende kraft i LEGO’s ledelse og været med til at styre virksomheden gennem sin hidtil værste krise og sikre brandets overlevelse. Med sine strategiske evner har han formået at sikre LEGO succes i et ellers stagnerende marked, og LEGO er på nuværende tidspunkt førende inden for sit felt.

LEGO arbejder med at udvikle børns kreativitet gennem leg og læring, og Nipper er ansvarlig for, at LEGO i dag er meget mere end et stykke legetøj. Han har stået i spidsen for strategisk vigtige produktserier som LEGO City, Bionicle, LEGO Friends og Ninjago. Med sine fremragende lederegenskaber og målrettede indsats for at fremme børns kreativitet, har han formået at samlet LEGO’s ansatte omkring et fælles mål.

Mads Nipper har altid fokus på at gøre det rettet og gøre en positiv forskel. Han har således siddet som CEO og Group President for Grundfos, som er globalt førende inden for avancerede pumpeløsninger og trendsætter inden for vandteknologi. Virksomheden bidrager til global bæredygtighed gennem banebrydende teknologier, som forbedrer livskvaliteten for mennesker og tager vare på planeten.

I 2020 tiltrådte han som CEO for Ørsted, Danmark største energiselskab og førende inden for vedvarende energi.

Mette Mikkelsen

Designer og konsulent

Mette Mikkelsen er uddannet tekstildesigner med speciale i vævning fra Designskolen Kolding og har en MA i design fra Masteruddannelsen i Design pa KADK. Derudover har Mette Mikkelsen været involveret i forsknings- og udviklingsaktiviteter på Designskolen Kolding og har her publiceret en række forskningsartikler, bøger og rapporter om sit arbejde.

Mette Mikkelsen har igennem sin professionelle karriere formået at kombinere dyb designviden, materiale og rumforståelse fra sit arbejde som udøvende designer med et fokus pa design som metodeværktøj i forhold til forretnings- og udviklingsprojekter. Mette Mikkelsens unikke faglige viden og ekspertise efterspørges bredt, og hun er derfor ofte inviteret som foredragsholder og konsulent.

Centralt i Mette Mikkelsens karriere står evnen til at overføre viden fra design og designpraksis til metodefokuseret strategisk designudvikling, uddannelse og innovation. Mette Mikkelsen anvender i dag denne viden som selvstændig konsulent med en række private og offentlige kunder og samarbejdspartnere.

Tilde Bekker

Lektor og legeforsker

Tilde Bekker er uddannet fra Delft Universitet i Holland og har en ph.d. fra samme universitet i at understøtte kommunikation med designteams.

Igennem det meste af sin karriere har Tilde Bekker haft fokus på to oversete brugergruppe inden for designforskning, nemlig børn og ældre. Hun har især haft fokus på, hvordan man designer for børn, både i forhold til læring og leg. Fokus har også været på brugerinddragelse, og hvordan man fx gennem teknologi kan understøtte både børns læring samt ældre i at være mere fysisk aktive og sociale.

Tilde Bekker er initiativtager til konferenceserien IDC – Interactive Design and Children, der hvert år samler forskere internationalt inden for design og børn.

I dag arbejder Tilde Bekker på Technical University i Eindhoven, hvor hun er lektor i Systemic Change-gruppen under fakultetet for industrielt design. Gruppen arbejder med innovativ forskning i design for børn i forhold til at skabe legende interaktioner og legende læring.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Sociale medier cookies tillader os at integrere med velkendte sociale mediers platforme. Formålet er en mikstur af marketing, statistik og interaktioner med 3. parts platformen.
Nødvendig for at afspille YouTube videoer